Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Cvitanović: "Težimo novom stilu igre da izbjegnemo svakotjedne kritike"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 27.10.22. | 14:42

Trener Šibenčana najavio je ogled s Varaždinom

Šibenik nakon tvrdi 0:0 protiv Istre 1961 u prošlom kolu na svome terenu dočekuje razigrani Varaždin u sklopu 15. kola HNL-a. Cvitanović protiv Varaždina neće moći računati na Kvesića, Špeljaka i Salomona za utakmicu koja je na rasporedu u 18 sati.

"Utakmica protiv Varaždina neće biti samo fizički nego i mentalno zahtjevna za nas, igrači moraju razmišljati o stvarima koje rade i upravo na tome smo najviše radili proteklog tjedna. Naime, analiza nekih dosadašnjih utakmica pokazala je da se trošimo na neke nepotrebne stvari i onda kad imamo loptu nemamo toliko svježine, nedostaje nam preciznosti, konkretnosti, okomitosti. I na tome smo radili, na tajmingu se samo u trčanju nego i u razmišljanju", istaknuo je Cvitanović čiji su igrači prošloga tjedna igrali dvije utakmice.

Ovaj im je susret prilika da se Varaždinu približe na samo tri boda, ali trener naglašava da osim bodova želi i lijepu igru.

"Gledajući dojam, teren, mislim da oni imaju stil igre koji je prepoznatljiv, oku ugodan. Naravno da i mi težimo tome, da izbjegnemo svakotjedne kritike", kazao je.

O Varaždinu ima samo riječi hvale.

"Igraju jedan moderniji nogomet, s puno trke, agresije, odricanja i žrtve. To je odlika ekipa koje uđu u prvu ligu, mladi su, željni dokazivanja, igraju brzo i okomito i nama je da pronađemo rješenja kako da prije svega budemo rekao bih pametniji. Po svim parametrima ispada da je Varaždin favorit, ali dat ćemo sve od sebe da to promijenimo na terenu", zaključio je Mario Cvitanović.


HNL, 15. kolo

Petak, 28. listopada

Šibenik - Varaždin, 18.00

Subota, 29. listopada

Rijeka - Istra, 15.00

Osijek - Dinamo, 17.30

Nedjelja, 30. listopada

Lokomotiva - Hajduk, 15.00

Gorica - Slaven Belupo, 17.30



Tagovi

Mario CvitanovićHNLNK Šibenik

Ostale Vijesti