REUTERS/Ints Kalnins
REUTERS/Ints Kalnins

Hrvatski strijelci poručili: "Olakšao nam je dobar ulazak u utakmicu, nismo pratili raniji dvoboj u Jerevanu"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 18.11.23. | 20:47

Golovima Lovre Majera i Andreja Kramarića u ranoj fazi utakmice Hrvatska je pobijedila Latviju u Rigi i skočila na drugo mjesto kvalifikacijske ljestvice.

Hrvatska je pobijedila Latviju dvama ranim pogocima i s pobjedom protiv Armenije u utorak u Zagrebu plasirat ćemo se na Europsko prvenstvo koje će se 2024. održati u Njemačkoj. Lovro Majer zabio je prvi pogodak za Hrvatsku na dodavanje Luke Ivanušeca, a onda je sudjelovao i kod drugog pogotka Vatrenih kojeg je postigao Andrej Kramarić.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Nismo kalkulirali, željeli smo dati što prije gol, onda je puno lakše igrati. No, morali smo biti skoncentrirani do samoga kraja, kako ne bismo zakomplicirali utakmicu. Svaki gol i asistencija znače mi jako puno, posebno kada ekipa pobijedi i osvojimo tri boda. Najbitnije je da smo svi zajedno odigrali jednu dobru, timsku utakmicu. Nadam se da ćemo u utorak protiv Armenije izboriti Euro. Nisam pratio prethodnu utakmicu, samo sam čuo da je završilo 1-1. Sretni smo zbog toga. Vjerujemo u najbolje", rekao je Majer.

Kramarić je zabio svoj 28. pogodak za reprezentaciju i potvrdio da je ozljeda, zbog koje je propustio Tursku i Wales, stvar prošlosti...

"Znali smo da neće biti lagana utakmica, zbog vremena i terena. No, ostvarilo se ono što smo priželjkivali, zabili smo rano i to nam je olakšao utakmicu. Bilo smo bolja momčad svih 90 minuta, ali u nogometu nikad ne znaš. Pokazali smo karakter i na kraju zasluženo pobijedili. Nebitno je jesmo li se istrošili ili ne, svi znamo što nas očekuje u utorak. Krenut ćemo maksimalno fokusirano, agresivno i pametno. Ako ćemo iskoristiti prilike, pobijedit ćemo i izboriti Euro. Niti ja nisam gledao prethodnu utakmicu, bio sam maksimalno fokusiran na Armeniju", rekao je nakon utakmice Kramarić.



Tagovi

Lovro MajerAndrej KramarićHrvatska nogometna reprezentacijaEUROEuro 2024

Ostale Vijesti