Ansis Ventins/PIXSELL
Ansis Ventins/PIXSELL

"Nakon “blitzkriega" bila je to jednosmjerna ulica, ali Armenija je puno ozbiljniji protivnik od Latvije"

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 18.11.23. | 20:16

Armenija izgleda puno ozbiljnije od Latvije i sigurno ima više kvalitetnih pojedinaca koji mogu napraviti nered u Maksimiru, ali optimist sam po pitanju prolaska na još jedno veliko natjecanje.

Na koncu je to ispala lagana utakmica za našu reprezentaciju. Imali smo jedan “blitzkrieg” u 16. minuta, zabili ta dva gola i ona držali mirnoću u preostalom dijelu utakmicu. Igrali smo bez nekog velikog rizika, nismo dali domaćinima da nas opasno ugrozi a što oni zapravo nisu niti mogli. Nemaju tu kvalitetu da se nose s nama, pogotovo s nama koji smo bili jako ozbiljni u pristupu ovoj utakmici.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Zadnja četvorica igrača, ta zadnja linija te Brozović i Modrić bili su stvarno dobri, koncentrirani i staloženi. Brzo su vraćali posjed po izgubljenoj lopti te se pobrinuli da nakon tih golova koji su postignuti u idealno vrijeme - to bude jedna jednosmjerna predstava.

Sve u svemu bila je to zaslužena pobjeda Hrvatske a rezultatom iz Armenije ponovno imamo sve u svojim rukama i vjerujem da će i u utorak Hrvatska odraditi svoje obaveze na visokoj razini i plasirati se na EURO.

Svakako treba veseliti ta prilika koja se stvorila zbog mirnog rezultata da se Marcu Pašaliću i Martinu Baturini ponude prve minute u dresu reprezentacije. Obojica su pokazala da se na njih može računati i da zaslužuju biti u ovom društvu. U odličnoj su formi, veliki su talenti i treba im dati šansu. Kada je Pašalić u pitanju, činjenica je da nemamo previše kvalitetnih rješenja na toj desnoj strani i nameće se kao ozbiljna opcija za budućnost. Martin Baturina može igrati gotovo na svim pozicijama u veznom redu, pa čak i na krilu. Pokazao je s par detalja da je pred njim svjetla budućnost.


Inače, gledao sam utakmicu Armenije i Walesa u poslijepodnevnom terminu i moram priznati kako me Armenija ugodno iznenadila. Pred svojom publikom, svjesni kako im je ovo zadnja šansa da ostanu u kombinacijama za odlazak na EURO bili su odlični protiv Walesa.

Imali su nekoliko dobrih prilika da uzmu sva tri boda i to definitivno nije reprezentacija kategorije Latvije. Ima zanimljive igrače, hitre i nezgodne koji u svakom trenutku mogu napraviti nered suparničkim momčadima.

Tek izostanak faktora sreće spriječio je danas Armeniju da ne uzme tri boda protiv Walesa i za razliku od Latvije koja je imala nula udarca u okvir i čiji najbolji igrač dolazi iz druge nizozemske lige, Armenija ima par interesantnih pojedinaca… Imali su dobru energiju i baš su me ugodno iznenadili. Ponavljam, bila im je to zadnja prilika i jasno da su imali dodatnu motivaciju koja sigurno neće biti na toj razini u Maksimiru, ali svakako treba ozbiljno shvatiti tu utakmicu jer nas čeka puno jači protivnik od ovog danas. No, vjerujem kako će sve završiti upravo na način kojem se svi skupa nadamo i da će Hrvatska u utorak proslaviti svoj odlazak na još jedno veliko natjecanje.



Tagovi

Nenad BjelicaHrvatska nogometna reprezentacijaVatreniKvalifikacije za Euro 2024Kvalifikacije za EuroHNS

Ostale Vijesti