REUTERS/Ints Kalnins
REUTERS/Ints Kalnins

S pobjedom u Zagrebu osigurat ćemo Euro, Njemačku možemo dohvatiti i porazom

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 18.11.23. | 19:57

Nakon tmurnog listopada, nad Hrvatskom je ponovno zasjalo sunce...

Današnja subota prošla je idealno za reprezentaciju Hrvatske koja je skočila na drugo mjesto ljestvice i ponovno ovisi 'sama o sebi' kada je riječ o direktnom plasmanu na Europsko prvenstvo koje će se idućeg ljeta održati u Njemačkoj.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Armenija i Wales prvo su remizirali u Jerevanu (1-1), a onda je Hrvatska svladala Latviju u Rigi s 2-0. Tim rezultatom Hrvatska je preskočila Wales na drugom mjestu ljestvice, a Armenija je ostala bez matematičke šanse za Euro (kroz ove kvalifikacije) te će u Zagrebu protiv Hrvatske odigrati utakmicu za prestiž.

Hrvatska sada ima dva boda više od Walesa i tri manje od Turske te ćemo Europsko prvenstvo izboriti ako pobijedimo Armeniju, a Njemačku možemo dohvatiti i u slučaju poraza od Armenije, pod uvjetom da Wales ne pobijedi Tursku.

No, taj scenarij, vjerujemo nećemo gledati. Hrvatska maksimirski dvoboj dočekuje kao veliki favorit, a pobjeda u toj utakmici bi nam, osim osiguravanja Eura mogla donijeti i prvo mjesto skupine (i drugi nositeljski 'pot' na Euru), pod uvjetom da Wales pobijedi Tursku u Cardiffu.

Iako matematički nismo osigurali sedmo Europsko prvenstvo i 13. veliko natjecanje u povijesti, od plasmana u Njemačku dijeli nas samo pobjeda protiv reprezentacije koja više nema teoretske šanse za plasman na Europsku smotru, barem ne kroz ove kvalifikacije.... (N.R.)



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaEUROEuro 2024Kvalifikacije za EuroKvalifikacije za Euro 2024

Ostale Vijesti