Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatska reprezentacija okupila se pred povijesni playoff duel

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 07.04.24. | 13:37

Prva utakmica playoffa igra se u Koszalinu 12. travnja, a uzvrat 16. travnja u KC Dražen Petrović.

Hrvatska futsalska reprezentacija jučer je otputovala u Prelog u kojem će se do utorka, 9. travnja, pripremati za dvije utakmice doigravanja za plasman na Svjetsko prvenstvo koje se od 16. rujna do 4. listopada igra u Uzbekistanu. Futsal Vatreni u Prelogu će odraditi šest treninga, u utorak se vraćaju u Zagreb u kojem će u večernjim satima odraditi posljednji trening prije putovanja u Poljsku.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Planirani dolazak u Gdanjsk očekuje se u srijedu oko 15 sati. U četvrtak je na rasporedu video-analiza i trening u dvorani Widowiskowo-Sportowa u 197.2 kilometara udaljenom Koszalinu u kojem će se dan kasnije odigrati prva utakmica playoffa za plasman na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistan. Futsal Vatreni u Hrvatsku se vraćaju u subotu, a u nedjelju i ponedjeljak na rasporedu su treninzi u KC Dražen Petrović u kojem će se u utorak 16. travnja s početkom u 19 sati odigrati uzvratna utakmica playoffa.

Podsjetimo, Hrvatska je kroz svoju povijest, unatoč nekoliko jakih generacija, samo jednom igrala na Svjetskom prvenstvu u futsalu, 2000. u Gvatemali kada su Futsal Vatreni prošli prvu fazu natjecanja. Hrvatska želi prekinuti taj 24-godišnji post u dvije utakmice protiv jake reprezentacije Poljske koju je Hrvatska u posljednjem međusobnom dvoboju na Euru 2022. u Nizozemskoj svladala s 3-1.

Marinko Mavrović za ključne utakmice Futsal Vatrenih pozvao je sljedeće igrače:

Filip Bašković (Novo Vrijeme), Zoran Primić (Square), Ante Piplica (Futsal Dinamo), Kristian Čekol (Futsal Dinamo), Duje Kustura (Olmissum), Kristijan Postružin (Futsal Dinamo), Luka Perić (Futsal Dinamo), Marko Kuraja (Square), Josip Jurlina (Olmissum), Niko Vukmir (Stanoinvest Futsal Pula), Dario Marinović (Feldi Eboli), David Mataja (Stanoinvest Futsal Pula), Mateo Mužar (Futsal Dinamo), Antonio Sekulić (Olmissum), Franco Jelovčić (Royal Sporting Club Anderlecht).

Ulaznice za uzvratnu utakmicu reprezentacije u KC Dražen Petrović koštaju osam eura u pretprodaji i 10 eura na dan utakmice. Moguće ih je nabaviti na online platformi CoreEvent te na 10 Petrol/Crodux benzinskih postaja, od čega osam u Zagrebu te po jednu u Splitu i Puli.



Tagovi

Hrvatska futsal reprezentacija

Ostale Vijesti