Davor Puklavec/PIXSELL
Davor Puklavec/PIXSELL

Mavrović za Germanijak: "Htjeli smo izbjeći Poljsku, očekujem dvije egal utakmice"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 26.01.24. | 08:06

Hrvatski izbornik kratko je prokomentirao suparnika u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2024.

Hrvatska nije imala sreće sa ždrijebom dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se od 14. rujna do 6. listopada ove godine održati u Uzbekistanu. Hrvatska svoj prvi plasman na Futsal Mundial, nakon Gvatemale 2000., traži protiv jake reprezentacije Poljske. Prva utakmica igra se u Poljskoj 12. travnja, a uzvrat 16. travnja u Hrvatskoj. Točnu lokaciju i satnicu utakmica nacionalni savezi objavit će uskoro.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Za razliku od Finske i Nizozemske, koji su svoje mjesto u playoffu zaradili osvojenim bodovima za 'zelenim stolom', Poljska je tešku kvalifikacijsku skupinu s Ukrajinom, Srbijom i Belgijom završila na drugom mjestu s dva boda manje od Ukrajine. Krenulo je loše, na domaćem parketu Poljaci su izgubili od Srbije 1-2, da bi u drugom kolu u Mađarskoj priredili mini-iznenađenje i svladali nominalnog domaćina Ukrajinu s 3-2. Poljaci su se vrlo lagano obračunali s Belgijcima, u dvije utakmice zabili su im 10 pogodaka, a ključna je bila pobjeda u Zrenjaninu u pretposljednjem kolu, kada su s 4-2 svladali Srbiju i izbacili Futsal Orlove iz konkurencije za Uzbekistan. U posljednjem kolu trebao im je bod na domaćem parketu protiv Ukrajine za direktni plasman u Uzbekistan, ali gosti su zahvaljujući sjajnom prvom dijelu (4-0) na kraju slavili s 5-3.

"Htjeli smo izbjeći Poljsku, riječ je o fizički moćnoj reprezentaciji koja je dosta napredovala zadnjih nekoliko sezona. Klupski ne stojimo baš najbolje s njima. Futsal Dinamo i Olmissum izgubili su od poljskog prvaka Lubawe u ovosezonskoj Ligi prvaka, a u prošle sezone Novo vrijeme izgubilo je od od tadašnjeg prvaka Piast Gliwica. No, što je tu je. Mislim da su nam šanse 50-50. Već smo krenuli skidati snimke njihovih posljednjih utakmica. Dobro ćemo iz analizirati, pronaći njihove prednosti i mane", rekao nam je Marinko Mavrović koji je u svojem izborničkom mandatu već jednom pobijedio Poljsku. U prvom kolu Europskog prvenstva 2022 u Nizozemskoj Hrvatska je slavila s 3-1.

"Iako smo pobijedili, u drugom dijelu osjetio se osjetan pad igre, a Poljaci su se dignuli, što potvrđuje njihovu dobru spremu. Poljska ima iznimno jaku ligu, s četiri do pet klubova slične kvalitete koji se svake godine izmjenjuju na vrhu. Njihovi rezultati u Ligi prvaka potvrđuju da im je klupski futsal znatno napredovao u posljednje vrijeme. No, u ovoj fazi natjecanja nema slabih reprezentacija. Poljska je jaka, ali ne trebamo na nju gledati kao na svjetsko čudo u futsalu. Očekujem dvije egal utakmice jer je ulog veliki. Tko pobijedi ide na Svjetsko prvenstvo. Ako se dobro pripremimo i ako ćemo biti pravi, vjerujem da ćemo uspjeti izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo nakon 24 godine", rekao nam je za kraj Mavrović koji će u ponedjeljak 29. siječnja okupiti reprezentativce na mini-pripremama u Prelogu, a 3. i 6. veljače odigrat će dvije pripremne utakmice u Sloveniji protiv jake domaće reprezentacije.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

FutsalfutsalHrvatska futsal reprezentacijasvjetsko prvenstvo u futsaluSvjetsko prvenstvo u futsalu 2024

Ostale Vijesti