HNS
HNS

Po Svjetsko prvenstvo nakon 24 godine: U prodaju puštene ulaznice za ključnu utakmicu Hrvatske

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 19.02.24. | 20:30

Za povoljan iznos u pretprodaji, ljubitelji futsala moći će biti šesti igrač hrvatske reprezentacije u nastojanju da dohvati dugoočekivani Mundijal u Uzbekistanu

Hrvatska futsal reprezentacija pokušat će 16. travnja u KC Dražen Petrović izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu (14. rujan - 6. listopad 2024.) u uzvrtanoj utakmici doigravanja za plasman na Mundijal protiv jake reprezentacije Poljske. Prva utakmica na rasporedu je četiri dana ranije, 12. travnja u poljskom Koszalinu. Obje utakmice prenosit će se na programu MaxSporta.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+).

HNS kao organizator uzvrtane utakmice baraža i domaćin manifestacije Futsal Dinamo objavili su početak prodaje ulaznica za dvoboj u Draženovom domu. Ulaznice se trenutno mogu nabaviti putem online platforme CoreEvent, a u tekućem tjednu bit će dostupne i u fizičkoj prodaji (sve prodajne lokacije bit će objavljene naknadno).

Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 8 eura, a na dan utakmice 10.

"Prošle su gotovo 24 od prvog i zasad jedinog nastupa hrvatske futsalske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu. Te 2000. godine Hrvatska je nastupila na svjetskoj smotri u Gvatemali, a aktualna generacija na dobrom je putu prekinuti taj post i izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se od 14. rujna do 6. listopada 2024. održati u Uzbekistanu. Za taj pothvat potrebno je izbaciti reprezentaciju Poljske u dvije utakmice dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u futsalu. Prva utakmica doigravanja na rasporedu je 12. travnja u Koszalinu (18 sati), a uzvrat 16. travnja u Sportskom centru Dražen Petrović s početkom u 19 sati", objavio je HNS na svojim službenim kanalima.

U posljednjem međusobnom susretu, odigranom na Euru 2022. u Nizozemskoj, Hrvatska je svladala Poljsku 3-1, no riječ je o jakoj reprezentacije i šanse za prolaz bit će podjednake.

"Iako smo pobijedili, u drugom dijelu osjetio se osjetan pad igre, a Poljaci su se dignuli, što potvrđuje njihovu dobru spremu. Poljska ima iznimno jaku ligu, s četiri do pet klubova slične kvalitete koji se svake godine izmjenjuju na vrhu. Njihovi rezultati u Ligi prvaka potvrđuju da im je klupski futsal znatno napredovao u posljednje vrijeme. No, u ovoj fazi natjecanja nema slabih reprezentacija. Poljska je jaka, ali ne trebamo na nju gledati kao na svjetsko čudo u futsalu. Očekujem dvije egal utakmice jer je ulog veliki. Tko pobijedi ide na Svjetsko prvenstvo. Ako se dobro pripremimo i ako ćemo biti pravi, vjerujem da ćemo uspjeti izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo nakon 24 godine", rekao nam je nakon ždrijeba Marinko Mavrović.

Reprezentacija Poljske je tešku kvalifikacijsku skupinu s Ukrajinom, Srbijom i Belgijom završila na drugom mjestu s dva boda manje od Ukrajine. Krenulo je loše, na domaćem parketu Poljaci su izgubili od Srbije 2-1, no potom su u Mađarskoj priredili mini-iznenađenje i svladali nominalnog domaćina Ukrajincu s 3-2. Poljaci su se vrlo lagano obračunali s Belgijcima, u dvije utakmice zabili su im 10 pogodaka, a ključna je bila pobjeda u Zrenjaninu u pretposljednjem kolu, kada su s 4-2 svladali Srbiju i izbacili Futsal Orlove iz konkurencije za Uzbekistan. U posljednjem kolu trebao im je bod na domaćem parketu protiv Ukrajine za direktni plasman u Uzbekistan, ali gosti su zahvaljujući sjajnom prvom dijelu (4-0) na kraju slavili s 5-3.

S Poljskom smo se susreli i na posljednjem Euru. Hrvatska je slavila s 3-1 na otvaranju turnira, ali na kraju nismo uspjeli proći grupu, izgubivši od Rusije i Slovačke. No, Poljaci su i tada pokazali kvalitetu. Riječ je o reprezentaciji čiji reprezentativci igraju pretežito za dva najjača poljska kluba, Constract Lubawu i Rekord Bielsko-Bialu. Lubawu smo dobro upoznali ove sezone, budući da je poljski prvak u Glavnoj rundi Lige prvaka završio prvi, ispred našeg prvaka Futsal Dinama, a u Elitnoj rundi pobijedio je hrvatskog viceprvaka Olmissum i prilično namučio prvaka Europe Palmu Futsal koja je na kraju ipak osvojila grupu i izborila Final Four. Lubawa u reprezentaciju daje pet reprezentativaca...

Poljaci tradicionalno imaju jaku reprezentaciju, iako su kroz svoju povijest sudjelovali na jednom Svjetskom prvenstvu (drugom ikada, odigranom 1992. u Hong Kongu), a u tri nastupa na Euru upisali su tek dva remija i šest poraza.

No, do tog dvomeča ostalo je još puno uzbuđenja u domaćem prvenstvu. Do 17. ožujka odigrat će se posljednja tri kola redovnog dijela prvenstva, završnica Kupa u Dubrovniku (1.-4. ožujka), a do utakmica s Poljskom u rasporedu je i četvrtfinale prvenstva koje se igra na dvije pobjede. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Hrvatska futsal reprezentacijaFutsalfutsalsvjetsko prvenstvo u futsaluSvjetsko prvenstvo u futsalu 2024

Ostale Vijesti