DPA, PIXSELL, IPA
DPA, PIXSELL, IPA

Hrvati koji mijenjaju klubove: Luka, Perija i Krama mogli bi dočekati Euro na novim adresama

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 03.01.24. | 08:00

Germanijak donosi deset Hrvata koji bi mogli u ovom prijelaznom roku promjeniti poslodavca

1. Luka Modrić

Aktualni ugovor traje do lipnja, novi nije potpisan. Sasvim dovoljno da krenu glasine. A one sele Luku Modrića od Saudijske Arabije gdje su spremni bacati ozbiljne milijune pod noge ikone Real Madrida pa do MLS-a koji je ipak puno ozbiljnija liga u natjecateljskom smislu. Naravno, ne treba odbaciti niti opciju ostanka u Kraljevskom klubu. Kakva god odluka bila - izvjesno je da će odjeknuti nogometnim meridijanima…

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

2. Andrej Kramarić

Prvi topnik Vatrenih ima ugovor koji ga veže uz Hoffenheim do ljeta sljedeće godine. Međutim, svako malo se pojave određene glasine koje guraju Kramarića na razne adrese. Agent mu spomene Italiju pa se to pegla egidom “pogrešno preneseno”. Iako, ne znamo zašto bi netko uopće spominjao Serie A kada igraš u Bundesligi a koja je po većini parametra puno poželjnija destinacija od Italije. No, novac leži u Saudijskoj Arabiji gdje su također bacili oko na Kramu. Prema nekim informacijama, on bi htio ostati u Njemačkoj barem do ljeta kako bi što spremniji dočekao Euro. No, novac ima jako snažnu moć uvjeravanja.

3. Ivan Perišić

Iako je trenutno u postupku rehabilitacije zbog teške ozljede, svako malo ime Ivana Perišića iskoči u kontekstu promjene adrese. Ušao je u posljednjih šest mjeseci ugovora s Tottenhamom što sugerira kako može samostalno pregovarati s klubovima koji ga žele, a njihov broj sigurno nije zanemariv. I Periju bi rado vidjeli na Arapskom poluotoku. Ne treba niti pričati kakva bi to priča bila da osvane u svom Hajduku. Izbornik Dalić nada se da će do kraja sezone upisati pokoji nastup i biti spreman za Euro. U kojem dresu - sve opcije su otvorene.

4. Nediljko Labrović

Vratar Rijeke na izlaznim je vratima već ove zime. Stasao je u ponajboljeg čuvara mreže, član je Vatrenih i sazrelo je vrijeme je da se Rijeka naplati. Ugovor mu traje do ljeta sljedeće godine, ima izuzetno sposobne agente a informacije sugeriraju kako bi Labrović mogao dignuti sidro do kraja siječnja.

5. Martin Erlić

Za pouzdanog stopera Sassuola i igrača koji je upisao sedam nastupa za reprezentaciju naveliko se priča da bi mogao već ove zime promijeniti poslodavca. Erlić je plaćen tri milijuna eura a u međuvremenu je vrijednost utrostručena. Naime, Talijani traže desetak milijuna eura za odštetu što i nije neka nepremostiva prepreka za budućeg poslodavca. Čvrst ugovor sa Sassuolom mu garantira ulogu mirnog promatrača tijekom prijelaznog roka.


6. Kristijan Jakić

Gubitak pozicije standardnog veznjaka u Eintrachtu koštao je Jakića mjesta u reprezentaciji. Već na ljeto se pričalo kako bi mogao otići u neki drugi klub u potrazi za minutažom. Međutim, na koncu je ostao u Frankfurtu za koji je upisao tek tri nastupa u ovoj sezoni. Jakić ima velike ambicije da bude dio reprezentacije na Euru i svjestan je da to neće ostvariti ako se nešto krucijalno ne promjeni u aktualnom klubu. Opcija odlaska nameće se sama po sebi. Frankfurt ga je Platio 3,5 milijuna eura odštete i sasvim sigurno će imati povrat ulaganja. Rastanak bi bio win - win situacija za obje strane.

7. Josip Brekalo

Ugovor je čvrst, plaća je više nego dobra ali obostrane želja Fiorentine i Brekala je da se žele razići. Tu je i želja Dinama da ga dovede na koju Breks nije niti malo imun. Osim što je Dinamo njegov klub, svjestan je kako konstanta nastupa u HNL-u može značiti i poziv izbornika za Euro. Jedini je problem ta plaća koju Dinamo ne može pratiti. I tu se vrte razne kombinacije. Talijani bi rado prepustili ugovor Dinamu, Brekalo bi vjerojatno za svoje išao ispod cijene. Ako pronađu zajednički jezik, 25-godišnji Brekalo bi nakon sedam i pol godina mogao ponovno osvanuti u Maksimiru.


8. Martin Baturina

Na prozivci u utorak Sergej Jakirović je izjavio kako je spreman za svaki odlazak iz Dinama. Iskreno, nema tu baš nešto previše zanimanja za “modre” vedete, pogotovo ne za višemilijunske iznose. Međutim, ako bi došla prava ponuda - u Dinamu ne bi radili previše problema i pustili bi novopečenog reprezentativca. Doduše, u Dinamu su neslužbeno izvjesili cijenu od 25 milijuna eura za Baturinu ali jasno je kao dan kako to u ovom trenutku ne mogu postići na tržištu. I zato bi bilo mudrije da pričekaju ljeto i eventualna odlazak na Euro. Naravno, ako imaju prostora za čekanje.

9. Dinko Horkaš

Dijete Dinama gradi svoju karijeru u Bugarskoj gdje je izabran za najboljeg vratara lige. Time je dospio na radar nekih klubova iz kvalitetnijih liga. Saznajemo kako je odbio ponudu iz Japana, Škotske i Poljske. Njegov aktualni poslodavac želi unovčiti Horkijevu kvalitetnu izvedbu u ovoj polusezoni ali ugovor vrijedi do kraja ljeta što im sužava manevarski prostor. Kako bilo i on je legitimni kandidat za promjenu klupskog dresa već ove zime, a na ljeto sasvim sigurno.

10. Antonio Marin

Malo tko se nadao kako će lijevo krilo dočekati konac ugovora s Dinamom. Međutim, godine su prošle a negdje je pošlo po krivu i Marin je ušao u zadnjih šest mjeseci ugovora. Da u Dinamu ne računaju na njega sugerira činjenica da ga je Jakirović izostavio s popisa i da se na njegovoj poziciji traži novo ime. Spominjalo ga se u kontekstu Osijeka, ali ta opcija nije zaživjela. Marin je još uvijek mlad i traži novi zalet da oživi karijeru. Možda bitnije od financijskih uvjeta jest prilika i povjerenje koje traži na novoj potencijalnoj destinaciji.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Luka ModrićIvan PerišićAndrej KramarićAntonio MarinDinko HorkašJosip BrekaloMartin BaturinaMartin ErlićKristijan JakićNediljko LabrovićGermanijak transferinogometni transferiZimski prijelazni rokZimski prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti