REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Ancelotti: "Modrić će sam izabrati što želi, budućnost je već razrađena"

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 02.01.24. | 14:35

Govorio je i o mogućim promjenama u kadru, primarno o središnjem braniču, a temu Mbappea nije htio otvoriti

"Počinjemo još jednu godinu, da vidimo što će se dogoditi, da vidimo hoćemo li se dobro zabaviti", rekao je Carlo Ancelotti čim je sjeo u sobu za novinare. Trener je na božićnu stanku otišao s nejasnom budućnošću, a vratio se s novim ugovorom koji je obnovljen do 2026. godine.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Rasprava na klupi je riješena, ali još uvijek ima otvorenih frontova.

"Želja je dobro započeti ovaj novi dio sezone. Imamo dobre vijesti i vraćaju se igrači koji su bili ozlijeđeni. Carvajal, Vinicius i Güler se vraćaju, dok će se Mendy i Camavinga vratiti sljedeći tjedan. Još nisam odlučio što s Viniciusom, koji je jako, jako dobar. Güler će ići malo po malo jer nije igrao dugo."

Govorio je i o mogućim promjenama u kadru, primarno o središnjem braniču.

"U ovom trenutku ne razmišljamo o potpisivanju ugovora s još jednim srednjim braničem. Imamo dvojicu ozlijeđenih, ali imamo još dva središnja braniča u koje vjerujemo i druge koji u ovoj izvanrednoj situaciji mogu dobro funkcionirati, npr. Tchouaméni i Carvajal."

Je li odluka o nepotpisivanju u siječnju konačna?:

"Ponavljam, da, nećemo potpisati", bio je jasan.

Potpisi za sljedeću sezonu:

"Ovdje ima mnogo igrača koji završavaju svoje ugovore i sami biraju što žele raditi, poput Kroosa, Nachoa, Modrića.... Budućnost je već razrađena i nema puno posla jer momčad ide u dobrom smjeru, s jako zanimljivim mladim ljudima i još jednim koji će doći i koji je jako dobar (Endrick). Nismo još razmišljali o tome, ali neće biti puno stvari."

Pokušali su ga novinari natjerati da otvori temu Mbappea, a on je samo rekao:

"Neću o tome."

O obnovi svoga ugovora kaže:

"Za mene je dragocjena činjenica da klub želi nastaviti s mojim radom. Intra-povijest pregovora nije toliko važna jer sam uvijek govorio da mi se ne žuri. Klub je odlučio to učiniti sada jer bi bio zadovoljan poslom. Ne znam je li to uspjeh, ovdje je uspjeh pobjeđivati ​​u utakmicama i trudit ćemo se tako nastaviti. Jako sam sretan zbog obnove, bili su to prilično jednostavni pregovori jer smo postigli dogovor između predsjednika i mene. Jako sam sretan što ću provesti još dvije godine kao trener Real Madrida", rekao je 'Don Carlo' i nastavio:

"2026. mogu nastaviti ovdje i to možda neće biti moj posljednji ugovor. Nadam se da ću moći nastaviti biti trener Real Madrida 2027. ili 2028."

Priznao je i da se čuo s brazilskom reprezentacijom.

"Istina je da sam imao kontakt s brazilskim timom, s njegovim predsjednikom, Ednaldom Rodríguesom, kojem zahvaljujem na njegovoj ljubavi i interesu, nešto zbog čega sam se osjećao jako ponosnim, ali sve je bilo na čekanju dok ne dođe odluka Real Madrida. Zadnjih mjeseci Ednaldo je prestao biti predsjednik i na kraju je stvar bila ono što sam oduvijek želio: ostati u Real Madridu. Ne znam hoće li me Brazil željeti 2026. i ne znam hoće li biti zadovoljni mojom odlukom."

Real je trenutno vodeća momčad La lige, iako imaju jednak broj bodova kao i drugoplasirana Girona - 45. Sutra od 19.15 Kraljeve čeka obračun s Mallorcom. (eg)



Tagovi

Carlo AncelottiLuka ModrićLa Liga

Ostale Vijesti