Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

HNK Gorica o slučaju Kalik: "Učinit ćemo sve da zaštitimo klub od nezakonitih aktivnosti"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 23.08.22. | 10:59

Izvršni odbor kluba da je sve ovlasti predsjedniku Črnku za pokretanje pravnih radnji u svrhu zaštite kluba

“U pozadini transfera odigrale su se neke radnje koje ne spadaju u zonu etičnog, niti su u granicama koje određuju propisi”, stoji u priopćenju HNK Gorica nakon sinoćnje sjednice IO kluba u kojem se razmatrao slučaj Anthony Kalika i njegovog potencijalnog transfera u Hajduk.

U klubu su naglasili kako je Kalik njihov igrač dokle god je na snazi ugovor, da nisu potencirali medijske napise o navodnom transferu u Hajduk kao niti bilo koje druge informacije koje su se pojavile u eteru.

“Kalik je nekoliko dana bio izvan Velike Gorice i nije bio nazočan na treninzima. Vratio se iznenada kako je i otišao. Sada ponovno trenira i na raspolaganju je treneru Samiru Toplaku”.

Nadalje, u Gorici su istaknuli kako će učiniti sve što im je na raspolaganju da zaštite klub od “neetičnih, nemoralnih i nezakonitih aktivnosti”. Isto tako, članovi IO dobili su na uvid komunikaciju koja dokazuje da se iza spornog transfera kriju aktivnosti koje su u suprotnosti s propisima a koje idu na štetu kluba. Upravo zbog toga je IO HNK Gorice dao potrebne ovlasti predsjedniku Nenadu Črnku da “u suradnji s klupskim odvjetnicima razmotri pokretanje moguće pravne radnje kako bi se zaštitio klub”.

Ipak, naglasili su u Gorici, ova odluka ne prejudicira mogući transfer Anthonyja Kalika koji je ostvariv do kraja prijelaznog roka.



Tagovi

Anthony KalikHNK GoricaHajdukNenad ČrnkoGermanijak transferi

Ostale Vijesti