Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Kalik se vratio treninzima s momčadi, čeka se službeni stav Gorice

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 21.08.22. | 17:35

U ponedjeljak navečer je IO Gorice koji će zauzeti stav oko situacije s Kalikom koji je bio suspendiran zbog izbjegavanja ugovornih obaveza

Situacija s Anthony Kalikom nešto se promijenila u odnosu na petak kada ponajboljeg igrača Gorice nije bilo u sastavu na gostovanju u Koprivnici. Naime, Kalik je normalno trenirao sa suigračima, nešto što je prošli tjedan izbjegavao zbog navodne ogorčenosti što Gorica ne pristaje na uvjete koje je Hajduk ponudio za otkup njegova ugovora.


Zapravo, svi čekaju ponedjeljak i sastanak Izvršnog odbora Gorice koji će se oglasiti po tom pitanju.

“Za sada nema ništa novo. U ponedjeljak je Izvršni odbor kluba na kojem ćemo zauzeti stav i plasirati ga u javnost. Strpite se do tada”, javio se Nenad Črnko, predsjednik prvoligaša iz Velike Gorice.

Podsjetimo, Kalik je suspendiran nakon što se nekoliko dana nije pojavljivao na treninzima Gorice, a navodno pregovaranje Hajduka s Kalikom i (ili) njegovim agentom mimo njihova znanja i odobrenja navela je čelništvo Gorice da ozbiljno razmisle o koracima u zaštiti svojih interesa. Kao što smo napisali u petak, radi se o eventualnoj prijavi nadležnom tijelu HNS-a, a ne FIFA-i kako su neki površno prenijeli naša saznanja.

Splitski odvjetnik Davor Radić, vrstan pravnik specijaliziran za sportsko pravo, a koji surađuje sa zagrebačkim Dinamom, u javnom istupu za SN je naglasio kako “Gorica može prijaviti Hajduk i Kalika, ima li dokaze protiv njih, ali samo Disciplinskoj komisiji HNS-a”.

Koliko smo upoznati, Disciplinska komisija HNS-a još uvijek je tijelo HNS-a. Dakle, sasvim je točna formulacija koju smo napisali u tekstu objavljenom u petak:

“Saznali smo kako čelništvo Gorice nije baš najbolje primilo navodnu informaciju da su Hajduk i Kalik, odnosno njegov agent, samoinicijativno pregovarali kao i igračevo bojkotiranje ugovornih obaveza te ozbiljno razmišljaju o pravnim koracima, odnosno opciji prijave Hajduka nadležnim tijelima HNS-a”.

Međutim, treba naglasiti kako Kalik i njegov agent nisu državljani Hrvatske. I u slučaju da ovo zaista i dođe do prijave, prvo će se morati utvrditi tko je uopće nadležan za slučaj Kalik. Ako uopće dođe do toga. Jer, u Gorici su svjesni da je nastavak suradnje s Kalikom na staklenim nogama te da bi najbolje za obje strane bilo da igrač ispuni svoju želju i ode u Hajduk. Naravno, pod uvjetom da odšteta zadovolji apetite Gorice

HNL, 6. kolo

Petak, 19. kolovoza

Slaven Belupo – Gorica 2:1

Subota, 20. kolovoza

Varaždin – Šibenik 2:2

Dinamo – Osijek 5:2

Nedjelja, 21. kolovoza

Istra 1961 – Rijeka, 18.55

Hajduk – Lokomotiva 21.05

 


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Anthony KalikHajdukHNK GoricaNenad Črnko

Ostale Vijesti