Privatni album
Privatni album

Hit igrač Druge NL: "Poziva ima sa svih strana, a kad bih mogao birati, Italija bi sigurno bila moj izbor"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 05.05.23. | 12:20

Nikola Marić, najbolji strijelac Druge NL, privukao je pažnju igrama i golovima, među ostalima zovu ga i klubovi Serie B

Čudni su putevi nogometni, nikad ne znaš kakva prilika ili neprilika vreba u idućoj sezoni. Naučio je to na svojoj koži Nikola Marić (25), napadač Jadrana LP iz Ploča, najbolji strijelac Druge NL, trećeg ranga hrvatskog nogometa. Zabio je 21 pogodak ove sezone, privukao interes s raznih strana, a onda je došla vijest da ga traže i dva talijanska kluba. Jedan aktualni član Serie B, Pisa, i jedan budući, Cantanzaro, klub koji je izborio plasman u drugoj talijanskoj ligi iduće sezone. Pa, eto, nemamo često priče i tekstove o junacima nižih liga, bila je ovo prilika i povod da čujemo i Marićevu priču. Zanimljivu priču, svakako.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Igramo u petak protiv Zrinskog iz Jurjevca pa samo dan ranije krenuli na put. Da, to je derbi, borimo se na vrhu, iako je jasno da mi nećemo u viši rang ove sezone, nemamo licencu za Prvu NL. No, već smo sad napravili veliki rezultat, uoči sezone ciljevi su bili mnogo manji, ostati u ligi, stabilizirati se, ali, već smo sad napravili mnogo više.", priča Marić, koji priznaje da za njega postoji interes sa svih strana, a da ga priča o zanimanju iz Italije nije uznemirila ili pretjerano uzbudila.

"Igram jako dobru sezonu, zabio sam već 21 gol, a stigao sam u Ploče kao krilni igrač. Sad prvi put u karijeri igram špicu i izgleda da sam se pronašao na toj poziciji, haha. Moram priznati da uistinu imam pozive i ponude s mnogo strana, zovu ljudi, interesiraju se, postoji čak zanimanje i iz nekih prvih liga. Vidjet ćemo gdje ću igrati sljedeće godine, vjerojatno ću otići u neki jači klub, višu ligu, iako, u nogometu je teško bilo što prognozirati."

No, ipak je najzvučnija ta priča oko odlaska u Italiju. Nije Serie A, ali i Serie B je vrlo respektabilna liga.

"Da, lijepo je čuti da te traže u takvoj nogometnoj zemlji, da je netko primijetio tvoje kvalitete. Pa, kad bih mogao birati, onda bi Italija bila moja sljedeća nogometna destinacija, volio bih tamo igrati. Iako, igrao sam ja već i prvu ligu, bio sam u Cibaliji, igrao za Lokomotiv Plovdiv u Bugarskoj, osjetio sam što je prvoligaški nogomet."

Karijera mu je doista neobična, igrao je na prvoligaškoj razini, zatim selio u treću ligu i tako nekoliko puta'

"Istina, stvarno čudna karijera, stvarno sam imao dosta tih uspona i padova, iz prve lige u treću onda opet u prvu, sad sam opet u trećoj. Tako je ispalo, možda i zato što nisam nikad imao menadžera, nitko me nije nikamo gurao, sve sam napravio sam. Sigurno bih i u Bugarskoj igrao više da sam imao nekoga iza leđa, ostao bih tamo dulje, ovako sam odigrao samo osam utakmica. Sad imam menadžera, moj agent je Danko Đikić, on brine o svim tim stvarima, razgovara s klubovima i ja se više time ne moram zamarati. On je upoznat i s tom pričom iz Italije, vidjet ćemo što će biti na kraju sezone."

Uglavnom, Marić vjeruje da je pred njim još dobrog nogometa.

"Imam 25 godina, možda malo neobičan nogometni put, ali tek sam sad u najboljim godinama i mogu još puno dati, vjerujem da mogu napraviti i taj konačan iskorak na jednu višu nogometnu razinu. Zabio sam dosad 21 gol ove sezone, ambicija i cilj mi je doći barem do 25, samo da je zdravlja, sve ostalo će, vjerujem, doći.", zaključio je Nikola Marić, golgeter Jadrana LP iz Ploča.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Nikola MarićJadran LPDruga NLPisaSerie B

Ostale Vijesti