Luka Batelić/PIXSELL
Luka Batelić/PIXSELL

Hajduk traži skok na vrh, a Istra da se mini-tradicija nastavi (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 02.03.24. | 08:00

Utakmica se igra s početkom u 17.10 sati na Poljudu

Ove subote se na Poljudu s početkom u 17.10 sati (MAXSport 1) sastaju Hajduk i Istra 1961, utakmica je to 25. kola Hrvatske nogometne lige koja Bijelima u slučaju pobjede može makar i privremeno donijeti vrh tablice budući da Rijeka i Dinamo kao glavni konkurenti igraju u nedjelju.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hajduk je s visokih 5-0 svladao Varaždin u Kupu u utakmici s dva lica u kojoj su gosti pogodili dvije vratnice, a potom otišli kući pune mreže kada su se Splićani razigrali i pokazali što mogu. Drugi dio s Varaždinom Hajduku bi trebao biti putokaz za dalje, svjestan je toga i trener Mislav Karoglan koji će sigurno napraviti par promjena u odnosu na prošli susret. Josip Brekalo koji je dobio udarac trebao bi stistnuti zube i zaigrati od početka nakon tretmana, a na desno krilo morao bi se vratiti Emir Sahiti kojega je s Varaždinom zamijenio Leon Dajaku.

Hajdukov trener je sezonu počeo kao strateg Istre i dobio otkaz nakon samo tri kola te da nije bilo tako nikada ne bi bio u šampionskoj utrci s poljudskim klubom koji nasušno treba tri boda kako bi stvorio pritisak Rijeci koja igra doma s Varaždinom te Dinamu kojega čeka zahtjevno gostovanje kod Osijeka.

Bijeli nemaju pravo na kiks kao što im se to dogodilo na jesen s Istrom kada su šokirani 0-1 duboko u sudačkoj nadoknadi. Karoglan za Istru ima samo riječi hvale, kao i za trenera Paola Tramezzanija pod kojim 'žuto-zeleni' imaju sedam bodova iz tri susreta što je znak da ih je Talijan, koji je nekad sjedio na klupi Hajduka, preporodio.

Međutim, više će se pitati Hajduk, nada se Karoglan, ali je svjestan da protiv Bijelih sve momčadi idu iznad svojih mogućnosti.

"Nabrijani su svi na Hajduk. Mi smo magnet, punimo stadione. Moramo biti bolji i čvršći, imati prkosa, moraš biti gladan i željan za igrati za Hajduk. To su pokazali na posljednje dvije domaće utakmice. Na treningu moraš to pokazivati i na utakmicama ako želiš biti prvak", kazao je Karoglan u najavi.

Nema standardnog Zvonimira Šarlije koji se ozlijedio u Kupu, pa će na njegovo mjesto Josip Elez, a očekuje se i povratak Rokasa Pukštasa od prve minute. Pretpostavka je da će Bijeli igrati s dvije 'šestice', a nešto istureniji trebao bi biti Anthony Kalik koji je ljubimac trenera Karoglana zbog svog pristupa, ali i sposobnostima da se nađe blizu protivničkim vratima kada se nešto događa.

Istra se nada ponavljanju scenarija od ove jeseni kada su izdržali napade Hajduka i slavili u nadoknadi, ali ovaj put će im biti objektivno teško, jer Bijeli su svjesni važnosti utakmice. Međutim, žive u nadi da se tradicija može nastaviti, jer tri susreta su u nizu bez poraza na Poljudu, a s novim trenerom i u dobroj formi. Imaju i opasnog Antu Ercega koji je uvijek raspoložen protiv svog nekadašnjeg kluba.

"Želimo se organizirati i fokusirano igrati, trebamo biti dobri i u ofenzivi i defenzivi. Za ovu utakmicu se pripremamo jednako kao i za sve ostale utakmice, jednako nam je važna. Hajduk igra kod kuće, pa znamo da će htjeti okrenuti igru na svoju stranu, a mi znamo što nam je činiti. Neće biti lako, ali moramo biti hrabri i spremni smo za susret", poručio je Tramezzani.

Glavni sudac utakmice je Zdenko Lovrić iz Đakova, pomagat će mu Kruno Lovrić iz Županje i Ivan Starčević iz Bjelovara, a četvrti sudac je Toni Dadić iz Zagreba. VAR sudac je Dario Bel iz Osijeka, a asistent VAR suca Marjan Tomas iz Vladislavaca.

OČEKIVANE POSTAVE:

Hajduk (4-2-3-1)


Istra 1961 (4-3-3)



Tagovi

HajdukIstra 1961Mislav KaroglanPaolo TramezzaniHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti