Hajduk bi vraćanjem bivših igrača mogao složiti paklenu momčad

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 02.01.19. | 08:45

Mogao bi doći i branič Milana.

Siniša Oreščanin je na kraju jeseni najavio kako su mu na proljeće, za napad na mjesto koje vodi u Europu, potrebna najmanje tri pojačanja – stoper, krilo i napadač.

Hajduk još nije doveo niti jednog, a pojačanja će, kako sada stvari stoje, tražiti u svojim bivšim igračima. Već ranije su Bijeli iskazali interes za vraćanje bivšeg kapetana Zorana Nižića, koji je ovog ljeta prešao u Ahmat iz Groznog, ali je u Rusiji upisao samo jedan nastup.

Drugi je 29-godišnji Ante Erceg koji u danskom Brondbyju igra odlično, u 19 utakmica zabio je šest pogodaka i upisao tri asistencije. Ugovor mu ističe 2022., a Transfermarkt ga procjenjuje na milijun eura, što znači da će ga Bijeli moći dovesti samo na posudbu.

No, jučer se pojavila vijest kako je novi kineski prvoligaš Shenzhen otpustio Franka Ohandzu, kamerunskog napadača koji je u Splitu proveo dvije i pol godine te je zabio 26 pogodaka u 68 utakmica za Bijele.

Ohandzinu vrijednost Transferamrkt procjenjuje na 1,7 milijuna eura, a Hajduk će mu, ako ga želi dovesti, morati ponuditi puno veću plaću od 12 tisuća eura mjesečno koliko je imao u svojem prvom mandatu na Poljudu, budući da je u Kini zarađivao 100 tisuća mjesečno. Ne samo to, nego je Ohanzda u 20 utakmica za bivšeg kineskog drugoligaša, a sada prvoligaša, zabio 18 pogodaka uz 11 asistencija te mu je reputacija u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta prilično porasla.

Uz njih trojicu, jučer se u kuloarima ponovno pojavila priča kako bi Hajduk mogao dovesti na posudbu braniča Milana 23-godišnjeg Stefana Simića, Čeha bosanskog porijekla koji je 2016. bio na pragu dolaska u Hajduk (također na posudbu), čak je proveo tri dana u Splitu, da bi ga Milan povukao natrag nakon što mu se ozlijedio tadašnji stoper Alex.

Iako je teško za očekivati da će sva četvorica ove zime stići na Poljud, no kada bi stigli, Hajduk bi imao paklenu momčad koja bi postala izgledni kandidat za plasman u Europsku ligu, unatoč osam bodova zaostatka za trenutno četvrtoplasiranu Lokomotivu.

(Foto: Pixsell)

 


Tagovi

Stefan SimićZoran NižićAnte ErcegFranck Ohandza

Ostale Vijesti