Ansis Ventins/Pixsell
Ansis Ventins/Pixsell

Grijeh je što Hrvatska već nije na Euru, a još bi veći bio da 'ovo' ispustimo

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 18.11.23. | 22:00

Kad je ozbiljna i fokusirana Hrvatska je daleko iznad svih u skupini. Šteta je što protiv Latvije Dalić nije imao luksuz dati više minuta novim igračima

U Rigi smo vidjeli dobru Hrvatsku! Ne savršenu, ne fantastičnu, već baš onakvu kakva treba biti. Ozbiljna, fokusirana, od prve do zadnje minute, jer kad je takva, Hrvatska je daleko iznad svih u skupini. U redu, Latvija nije mjerilo, to je najslabija momčad u ovom društvu, no, ne možemo se oteti dojmu da se niti Turska i Wales, one dvije crne rupe ne bi dogodile da je Dalićeva momčad bila onakva, kakva je bila u Rigi. Dovoljno za pobjedu bez stresa, bez problema, a to je ono što uvijek priželjkujemo. Nakon svega, moramo zaključiti da je grijeh što Hrvatska već sad nema izboren plasman na Euro! No, još bi veći grijeh bio da ispustimo 'ovo', dva boda prednosti pred Velšanima i domaću utakmicu protiv Armenije. Pa, valjda smo sad ispucali sve kikseve i preokrete, valjda je drami kraj.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

U Rigi nije bilo problema, od prve minute Hrvatska se nametnula, zabila dva pogotka i odmah riješila utakmicu. Strijelci Majer i Kramarić, raspoloženi Modrić, odlični stoperi i gotovo nitko ispod razine. To je ono što nam treba, da je u svakoj utakmici bilo tako, već bismo rezervirali smještaj u Njemačkoj. Ono što je također ponudila ova utakmica jesu debiji Marca Pašalića i Martina Baturine. Stigli su s predpoziva, a u Rigi upisali svoje prve minute u kockastom dresu. Pašalić je mogao i zabiti, centimetri su ga dijelili od pogotka, Baturina je, simbolično, ušao umjesto Modrića. Prošlost i sadašnjost te, nadamo se, budućnost reprezentacije u jednoj slici. I sad, kad je pobjeda tu, kad nam predstoji još Armenija, ostao je nam žal što se nismo već plasirali na Euro, jer, utakmica u Riga mogla je biti idealno mjesto upravo za najavu reprezentativne sutrašnjice. Da smo u Latviju došli rasterećeni briga, da smo već vizu imali u džepu, mogao je Dalić i Pašaliću i Baturini, ali i drugima, možda Belji, Ivanoviću, Roku Šimiću... i još nekima dati i više minuta, pripremati polako teren za smjenu generacija koju je sam i najavio nakon utakmice, a koje je vrlo skoro neizbježna. No, opet idemo težim putem, takva nam je sudbina, ali vjerujemo da ćemo se opet dočekati na noge.

Sve je, dakle, jasno, izvukli smo se iz rupe, ali još nismo na čistom zraku, protiv Armenije nam treba pobjeda. Da, u nekom raspletu može biti dovoljan i bod, čak i poraz, ali nemojmo o tome razmišljati. Dobili smo novu priliku da ovisimo sami o sebi, Dalić ima dosta briga s kadrom, novih ozljeda i igrača, koji neće biti na raspolaganju. No, nema se što okolišati, bila bi uistinu šteta, tuga, da ovo ne iskoristimo. Valjda je nakon Rige jasno da Euro imamo u nogama, samo ga treba uzeti, potvrditi na terenu. Bez stresa, ako je moguće!



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaZlatko DalićArmenijaKvalifikacije za Euro 2024

Ostale Vijesti