ERIC GAILLARD/Action Images
ERIC GAILLARD/Action Images

Grbić je bio sjajan, ali njegovi suigrači neprecizni: Lille izbačen iz Kupa nakon jedanaesteraca

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 04.01.22. | 23:14

Hrvatski golman sjajno je branio u okršaju svog Lillea i Lensa kojeg su odlučili kazneni udarci.

Lens je slavio protiv Lillea s 4:3 nakon izvođenja kaznenih udaraca i tako prošao osminu finala francuskog Kupa. Prvih devedeset minuta završeno je rezultatom 2:2. Ovi klubovi sa sjevera Francuske rivali su dugi niz desetljeća, a njihovi susreti nazivaju se Derby du Nord, ili na hrvatskom - Sjeverni derbi.

Nekoć je u ovom derbiju u dresu Lensa branio Vedran Runje, a njegovu ulogu sada je naslijedila nova dalmatinska golmanska zvijezda Ivo Grbić, ali u dresu Lillea. Goman Vatrenih danas je bio sjajan i uz dvostrukog strijelca Amadoua Onanu najbolje ocijenjen igrač Lillea prema stranici Sofa Score.

Domaćin Lens dominirao je posjedom lopte i u okvir Grbićevog gola uputio čak deset udaraca, no naš golman zaustavio je njih osam. Lille je na odmor otišao s prednošću od 0:2 pogotcima Onane u 28. i 33. minuti, ali kapetan Lensa Seko Fofana zabio je u 67. minuti, a potom i u petoj minuti sudačke nadoknade za 2:2, što je značilo da će utakmicu odlučiti lutrija jedanaesteraca. Lille je tako u posljednjih tridesetak minuta prosuo prednost od 0:2, ali Grbić je kod pogodaka Lensa bio nemoćan, jer Fofana je udarace upućivao iz velike blizine.No, u nizu drugih prigoda hrvatski golman je ‘zaključao’ svoja vrata.

Grbić se sjajno iskazao i kod izvođenja kazenih udaraca, u pretposljednjoj seriji pročitao je Jonathana Claussa i obranio njegov udarac, ali je ostatak Lensovih izvođača bio precizan, dok su za Lille promašivali Portugalci Jose Fonte i Renato Sanches. Lens će u osmini finala igrati protiv Monaca, a Grbić i Lille se okreću prvenstvu i Ligi prvaka gdje ih u nokaut fazi čeka branitelj naslova Chelsea.


Tagovi

LilleLensIvo Grbić

Ostale Vijesti