Germania Sport
Germania Sport

Gorici stiže dragi gost Hajduk (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 07.08.21. | 07:36

Večeras u 21 sat se igra najzanimljivija utakmica 4. kola HNL-a

Najzanimljivija utakmica krnjeg četvrtog kola HNL-a igra se u Velikog Gorici, na Gradskom stadionu Gorica večeras u 21 sat dočekuje Hajduk. Na ljestvici su Goričani ispred Splićana, imaju šest bodova nakon prva tri kola, dva više od Hajduka. Osim bodovne prednosti domaći imaju i psihološku prednost u smislu da im u goste dolazi najdraži gost. U osam odigranih utakmica u Velikoj Gorici domaći su upisali čak šest pobjeda, a preostale dvije utakmice završene su bez pobjednika.

(3.10) Gorica (3.40) Hajduk (2.30)

U prošloj su sezoni ova dva kluba vodila izravnu borbu za plasman u europska natjecanja. Veći dio sezone Gorica je bila pri samom vrhu ljestvice i činilo se da će bez problema biti među prve četiri momčadi lige. Međutim, uspjeli su Goričani prosuti veliku bodovnu prednost i na kraju su ostali bez svega, završili sezonu na petom mjestu. Hajduk je dočekao pogreške Gorice i ugurao se na četvrto mjesto, uhvatio toliko željeni plasman u kvalifikacije Konfederacijske lige. Nažalost navijača Bijelih, nisu dugo ostali u Europi pa se sada moraju posvetiti domaćem natjecanju.

U sezonu su Goričani ušli porazom kod Rijeke na Rujevici, ali po igri i prigodama zaslužili su mnogo više od poraza. Nije ih to pokolebalo pa su u drugom kolu pobijedili Šibenik, a prošle subote slavili su kod Istre 1961. Hajduk dočekuju u dobrom stanju, trener Krunoslav Rendulić na raspolaganju ima sve igrače, vjerojatno je da neće previše mijenjati u odnosu na utakmicu s Istrom 1961. Okosnica momčadi će sigurno biti provjerena, Banić na vratima, Jovičić i Krizmanić na stoperskim pozicijama, Babec i Martinsson u sredini terena, Lovrić na lijevom krilu, Matar u vrhu napada. Na bokovima će biti Musa i Keita, a Rendulić u napadačkom dijelu momčadi rotira Šrolera, Fruka, Brodića i Dvornekovića. Većina njih je već pobjeđivala Hajduk, a poslovično raspoložen protiv Bijelih je Kristijan Lovrić. Do sada je sedam puta tresao mrežu Splićana, a sad mu u goste dolazi „najdraži“ vratar Josip Posavec.


Što se tiče Hajduka nakon ispadanja od Tobola treba im niz pobjeda da bi se iskupili za veliki kiks. Prvi korak su napravili u nedjelju protiv Šibenika, ali ovaj drugi u Gorici će biti znatno teži. Za srušiti neugodnu tradiciju Splićani će morati odigrati najbolju utakmicu od početka sezone. Gorica je bez dvojbe kvalitetnija momčad od Šibenika, Tobola i Lokomotive, ne puno slabija od Osijeka.

"Sigurno će ući u utakmicu s puno samopouzdanja nakon dvije pobjede. Vidjeli smo da su dobri u kontranapadima, imaju jake individualce, naročito na lijevoj strani (Lovrić op.a.), morat ćemo ih dobro pripaziti. Znamo da su imali dosta uspjeha protiv nas, moramo se dobro pripremiti", rekao je u najavi utakmice trener Hajduka Jens Gustafsson.

Do pobjede će morati bez kapetana Lovre Kalinića koji je ozlijeđen i mijenja ga Posavec. U Gorici neće biti ni strijelca protiv Šibenika Samuela Eduoka, muči ga lakša ozljeda, a iz istog razloga u Splitu je ostao i Mario Vušković.

Utakmicu sudi Mario Zebec iz Cestice, pomoćnici su Goran Pataki iz Đakova i Marko Stolnik iz Varaždina. Četvrti sudac je Zdenko Lovrić iz Đakova, VAR sudac Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca, a asistent VAR-a Vedran Đurak iz Stupnog. 

(3.10) Gorica (3.40) Hajduk (2.30)



Tagovi

HajdukHNK GoricaPrva HNLnajava 1.HNL

Ostale Vijesti