Foto: Miro Gabela / Hajduk.h
Foto: Miro Gabela / Hajduk.h

Gustafsson: Trebaju nam pobjede da rastemo

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 06.08.21. | 12:48

: Bijeli u subotu u 21 sat gostuju kod Gorice

Trener Hajduka Jens Gustafsson najavio je subotnje gostovanje u Velikoj Gorici, na stadionu na kojem Splićani nikad nisu pobijedili domaćine.

"Imali smo više vremena da se pripremimo, trebalo nam je to. Primijetili ste umor zbog jakog ritma utakmica, sada smo imali vremena da se odmorimo. Radili smo dobro, radujemo se utakmici u Gorici " rekao je švedski trener nakon čega su slijedila pitanja novinara.

Koliko će trebati vremena da momčad uđe u punu formu, je li problem fizički ili psihički?

"Trebao nam je ovaj tjedan, ne sviđa nam se to što ne igramo u Europi, ali trebao nam je. Možda će nam trebati i idući tjedan. Sigurno će nam više vremena za trening pomoći da rastemo kao momčad , fizički i psihički" dodao je Gustafsson

U dosadašnjim utakmicama malo ste golova postigli onda kada ste bili bolji od protivnika, je li problem u realizaciji?

"Slažem se, igrali smo nekoliko dobrih prvih poluvremena. Da se ne vraćam puno natrag, protiv Šibenika smo trebali imati više od jednog gola prednosti. Događa se u nogometu, kada promašujete da u drugom dijelu strepite do kraja, protivnik se podigne, posloži. Trebaju nam pobjede, trebala nam je protiv Šibenika ta prva pobjeda, treba nam u svakoj sljedećoj utakmici. "

Hajduk nikad nije dobio Goricu na njihovom stadionu, može li se to promijeniti?

"Svima je lako vidjeti gdje je problem, tu sam da se fokusiram na rješenje, kao i svi ostali u klubu. Svjestan sam da smo imali problema u Gorici, ali tu smo da sve promijenimo."

Na vratima neće biti Lovre Kalinić, švedski trener je potvrdio da ga mijenja Josip Posavec

"Lovre Kalinić nije spreman, radio je rehabilitaciju, žrtvovao se u zadnje dvije utakmice i treba mu odmor. Znate koliko nam znači, trebat ćemo ga u novim izazovima. Zamijeniti će ga Posavec. "

Kakva je Gorica, jeste ih analizirali?

"Sigurno će ući u utakmicu s velikim samopouzdanjem zbog dvije pobjede na početku, Dobri su u kontranapadu, imaju jake pojedince, pogotovo na lijevoj strani. Znamo da nas čeka momčad koja je imala dosta uspjeha protiv nas, moramo biti dobri da pobijedimo."

U svakoj utakmici se događa pad igre u nastavku, je li riječ o fizičkoj pripremi ili nečem drugom?

"Ne možete izvaditi samo jednu stvar oko momčadi, vjerojatno je puno razloga za to. Možda u samopouzdanju, trebaju nam pobjede da rastemo. Radimo na ispravljanju problema, lakše će nam biti ako budemo pobjeđivali."

Hoće li biti promjena u sastavu, na koji način ćete igrati?

"Nisam odlučio kako ćemo započeti utakmicu, s kojom momčadi. Vjerojatno će biti nekih promjena, očekujem da budemo spremni. Fleksibilni smo u napadu, i tako ćemo nastaviti , to je budućnost nogometa. Sigurno ćemo nastaviti s promjenama u napadu, ne možete samo na jedan način dobiti utakmicu"

I za kraj, u kakvom je stanju Alexander Kačaniklić, kada ga možete očekivati u momčadi?

"Ne mogu reći točan dan povratka, ali radi na tome da se oporavi. Vjerojatno će zaigrati nakon reprezentativne stanke u rujnu " zaključio je Gustafsson.


Piše: Vedran Pavičić


Tagovi

Jens GustafssonHajdukHNK Gorica

Ostale Vijesti