Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Gorica na Rujevicu dolazi rasterećena, Rijeka si ne smije dozvoliti ‘slučaj Dragovoljac’

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 21.04.24. | 08:00

Utakmica počinje u 19.30 sati (Max Sport 1)

Pretposljednji ogled 31.kola HNL-a na rasprodanoj će Rujevici odigrati nogometaši Rijeke i Gorice. Sudar je to dvaju momčadi čiji međusobni okršaji nerijetko budu u najmanju ruku uzbudljivi, a baš je tako bilo i u posljednja dva okršaja kada je Rijeka prvo u 89.minuti došla u Gorici do preokreta i 3-2 pobjede, da bi onda dva i pol tjedna kasnije, na istom terenu, u utakmici s čak četiri kaznena udarca, momčad Željka Sopića na krilima Jorgea Obregona uspjela izboriti iznimno važna tri boda i slaviti s 2-0.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Tada je na klupi Goričana bio Dinko Jeličić, dok će sada momke iz Turopolja na Rujevicu povesti Rajko Vidović. Nekadašnji napadač Rijeke, kojem će oni malo stariji navijači domaće momčadi sigurno zapljeskati, u Rijeci je ostavio traga, a koliko su ga na Kvarneru cijenili svjedoči i nekadašnji grafit koji je krasio zid pomoćnog igrališta na Kantridi koji je gledao prema kafiću u kojem su se skupljali pripadnici Armade.

“Zaveli nas golovi Vidovića Rajka”, pisalo je na tom zidu, a iako se po dolasku u Rijeku Vidović borio s formom, s vremenom je postao standardni prvotimac i strijelac nekoliko iznimno važnih pogodaka od kojih se posebno pamte oni Varteksu u 1-0 pobjedi te Dinamu na Maksimiru kad je momčad s Kvarnera došla do 3-2 u 75. minuti.

Vidović je nakon Rijeke igrao za Zagreb, okušao se u Aziji igrajući u Kini i Vijetnamu, a karijeru je zaključio 2014. u Dugom Selu čiju je momčad godinu kasnije preuzeo nakon odlaska Milivoja Bračuna. Prije dolaska u Goricu vodio je Vidović Sesvete, Lučko, Trnje i Maksimir, a utakmica protiv Rijeke bit će mu četvrta na klupi sadašnjeg mu kluba (1-1-1).

Trener Rijeke Željko Sopić u najavi utakmice istaknuo je kako je Vidović njegov veliki prijatelj, što nije nešto čemu se vesele Riječani budući da kad je zadnji put na Rujevicu došao veliki prijatelj trenera Rijeke, Roy Ferenčina, momčad Slaven Belupa je ‘prijateljski’ Riječanima utrpala četiri komada! Bila je to jedna od najslabijih, ako ne i najslabija izvedba Riječana ove sezone, a da si nisu dozvolili taj ‘kiks’, danas bi narativ oko toga tko je glavni favorit za osvajanje prvenstva bio puno drugačiji…

Budući da je Sopić vodio Goricu te većinu momčadi ‘poznaje u dušu’, od njega se, zajedno sa stožerom, očekuje da još jednom odradi dobar skauting pa da tako protiv svoje bivše momčadi ostane na stopostotnom učinku otkako je preuzeo Rijeku. Zasad u tri utakmice ima tri pobjede, a onu prvu, ujedno igranu na Rujevici u 13. kolu HNL-a, donio mu je Marco Pašalić koji je već u 7. minuti fenomenalnim udarcem rasparao mrežu nemoćnog Banića.

Današnja utakmica bit će 25. između ovih dvaju momčadi. Rijeka je za nijansu bolja, dosad su upisali 11 pobjeda, Gorica jednu manje, dok su samo tri utakmice završile bez pobjednika. Najbolji strijelac u sudaru ovih dvaju klubova je Kristijan Lovrić koji je Riječanima zabio čak šest pogodaka, a zanimljivo je kako je jednom svojoj sadašnjoj jednom momčadi ‘zapaprio’ Toni Fruk koji je u dresu Gorice bio precizan u 10.kolu sezone 21./22. kad je u 90. poentirao za 3-3, ali je samo minutu kasnije na suprotnoj strani Riječanima sva tri boda na donio Domagoj Pavičić. Zanimljivo, tada su boje Gorice branili i Toni Fruk i Niko Janković, dvojica ponajboljih igrača Rijeke danas.

Jasno, ova utakmica nema isti uloga za jedne i za druge. Riječanima je pobjeda neophodna, Goričanima ni najmanje. Budući da su s kvalitetom Gorice jako dobro upoznati, Riječani si ne smiju dozvoliti da im se ponovi ‘slučaj Dragovoljac’ iz ranije spomenute sezone 21./22. kad su ‘unaprijed upisali’ tri boda budući da su igrali protiv protivnika kojem također ta utakmica nije odlučivala ni o čemu i jer bili jako dobro upoznati sa svim kvalitetama i manama momčadi čiju su okosnicu činili njihov posuđeni igrači.

Što se tiče izostanaka, Sopić je rekao kako Pjacino koljeno i dalje nije na 100 posto nakon onog ogleda u Kranjčevićevoj, dok Vidoviću i dalje nedostaje Ndockyt koji je posljednju utakmicu za Goricu odigrao prije više od pola godine. Zbog tri žuta kartona ovaj ogled prisilno preskače Selahi kod domaćina, dok gosti takvih problema nemaju.

Glavni arbitar na ovom ogledu bit će Mateo Erceg (Benkovac), pomoćnici Luka Pušić (Zagreb) i Vice Vidović (Solin), a četvrti sudac Renato Lacić (Split). U VAR sobi će glavnu riječ imati Duje Strukan (Split), a njemu će asistirati Dario Kolarević (Zagreb).

Očekivani sastavi:

Rijeka (4-1-4-1): Labrović – Smolčić, Galešić, Radeljić, Goda – Petrovič – Pašalić, Hodža, Fruk, Pjaca – Marić

Gorica (4-2-3-1): Banić – Munksgaard, Maloča, Krizmanić, Štiglec – Mrzljak, Soldo – Mitrović, Pršir, Rukavina - Jurić



Tagovi

HNK GoricaHNK RijekaRijekaHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti