Matija Habljak
Matija Habljak

Gorica i Šibenik u dvoboju koji nosi šest bodova (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 05.02.23. | 08:25

Domaćini bi pobjedom stigli na bod zaostatka za gostima koji drže posljednju poziciju koja nudi opstanak u elitnom društvu

Izravni dvoboj za ostanak u ligi uvod je u nedjeljni meni HNL-a. Gorica će na svom travnjaku dočekati Šibenik svjesna uloga koji nosi ova utakmica. Eventualnom pobjedom stigli bi na bod zaostatka za Šibenikom koji drži posljednju poziciju koja osigurava ostanak u ligi. I to je jedini cilj koji momčad Željka Sopića ima u ovoj utakmici. Taj bod razlike značio bi definitivan povratak Gorice u borbu za ostanak.

“Ovo je proces koji je imao 20 utakmica, sada je 17. Na tom putu će biti kamenja, postavljanja nogu, svačega ali imamo cilj da dođemo ondje gdje želimo”, slikovito će Željko Sopić najaviti utakmicu koja život znači. I uopće ga ne zanima način na koji će Gorica doći do tri boda. Hoće li gledatelji umirati u ljepoti ili će to biti prava ratnička utakmica sukladna karakteru Željka Sopića a koji pokušava prenijeti na svoju momčad.

“Kada si zadnji, onda su noge teže a teže su i moje odluke kao trenera. No, nema odustajanja”, poručio je Sopa koji ima korektnu situaciju što se rostera tiče. Nema tek Tonija Fruka koji je izvan konkurencije zbog distorzije zgloba.

“On je naš najbolji strijelac i nije mali hendikep što ga nemamo. U napadu će krenuti Vujnović, Matavž ili možda Fućak”.

S druge strane u Šibeniku je bilo prilično burno. Promjena vlasnika donijela je i promjenu na klupi. Vratio se bivši trener Damir Čanadi.

“Neće ova utakmica odlučiti prvenstvo, ali je jako bitna”, najava je Čanadija koji je ovaj tjedan dobio nekolicinu novih imena u svlačionicu. Stigao je Marko Đira, Dejan Radonjić te Zoran Kvržić.

“Nisam dugo tu, ali imam neku jasniju sliku stanja u momčadi. Nemam baš puno vremena za razvijanje igrača kao što sam imao na početku sezone, zato smo i doveli iskusne igrače”.

Jedan od prvih poteza novog/starog trenera jest promocija Lovre Rogića u kapetana momčadi sa Šubićevca.

Što se sastava tiče, Šibenik će bez Kneževića koji je kartoniran, odnosno Krekovića, Vidovića i Solde koji nisu potpuno zdravi.

Utakmica u Velikoj Gorici počinje u 15 sati uz izravan prijenos na HRT-u, odnosno MAXSPORT televiziji a sudit će je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca.


Očekivane postave:

Gorica (4-2-3-1)

Šibenik: (4-2-1-3)



Tagovi

HNK GoricaNK ŠibenikŽeljko SopićDamir ČanadiHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti