REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS/Antonio Bronic

Glasgow Rangers i Wolverhampton u borbi za 'šesticu' Rijeke!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 22.06.22. | 08:05

Vjeruje se da postoji velika mogućnost da bi 22-godišnji vezist mogao biti potpisan i potom posuđen drugom klubu, umjesto da se vrati u matični klub, pišu Englezi

Ispod radara hrvatskih medija prošla je vijest iz Škotske da su Rangersi u borbi za 22-godišnjeg hrvatskog veznjaka Ivana Lepinjicu s Wolverhamptonom!

Nekoliko otočkih portala te onih bliskih Rangersima poput Vital Rangersa prenosi da Wolvesi iz Premier lige također prate moćnog defenzivnog veznog igrača, na tržištu koje je bilo promjenjive sreće za Rangerse posljednjih godina nakon akvizicija poput Borne Barišića, Nikole Katića i Erosa Grezde. Na domaćem planu, hrvatska nogometna liga proizvodi ozbiljne talente, ali s obzirom na očito tražene parametre, obično se radi o igračima velikog, ali nedokazanog potencijala koji se sele u škotski Premiership.

U slučaju Barišića, to se pokazalo kao brz dogovor nakon okršaja u Europskoj ligi protiv njegova tadašnjeg kluba Osijeka u prvoj sezoni Stevena Gerrarda.

Što se tiče Lepinjice, Football Insider piše o interesu engleskog člana Premier lige Wolverhamptona:

“Središnji veznjak Rijeke, 22, iznimno je cijenjen talent u svojoj domovini i bio je kapetan Hrvatske do 21 godine.”

"Rangersi su također pratili Lepinjicu nakon što su prvi put razmišljali o njegovom prelasku u ljeto 2021., ali Wolvesi planiraju sklopiti dogovor ovog ljeta i to bi moglo izbaciti gigante iz Glasgowa iz igre."

Vjeruje se da postoji velika mogućnost da bi Lepinjica mogao biti potpisan i potom posuđen drugom klubu, umjesto da se vrati u hrvatskog prvoligaša Rijeku“.

Kakav je plan Rangersa u borbi s Wolvesima? Pišu dalje Škoti:

„Da je takav potez priželjkivao klub iz Black Countryja, Rangers bi imao za cilj ponuditi igraču trenutno upoznavanje s prvom momčadi i svime što Ibrox ima za ponuditi – uključujući podršku onih slavnih Hrvata koji su prethodno nosili plavu majicu uključujući nacionalne ikone kao što su Dado Pršo i Nikica Jelavić“.

Kao što je prethodno navedeno, Lepinjica se i ranije povezivao s Ibroxom, o čemu je govorio portal Vital Rangers kada je njegov čovjek Gavin Kelly razgovarao s nogometnim skautom i analitičarem Marcom Lambertsom koji je o Riječaninu kazao sljedeće:

“Ogroman potencijal za mene, ali još neizbrušen. Lepinjici treba vremena da se stvarno prilagodi, ali bi uz pravi put mogao završiti u jako dobroj ligi.”

Dan ranije Football Insider je pisao da Lepinjicu osim Rangersa želi i Tottenham, što doista zvuči nevjerojatno, ali doba je transfera, zanimljivo je pratiti kako hrvatski nogometaši pobuđuju bujnu maštu medijskih djelatnika s Otoka. Ali bilo je tako i lani... (G)



Tagovi

Ivan LepinjicaHNK RijekaGlasgow RangersWolverhampton

Ostale Vijesti