Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Otočki mediji tvrde: Veznjaka Rijeke prate Rangers, Tottenham i Chelsea!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 19.06.21. | 22:31

O interesu oba engleska velikana pisalo se još prošle godine, a sad se cijela priča opet zakotrljala…

Prije nešto više od godinu dana, vijest da je Chelsea zainteresiran za veznjaka Rijeke Ivana Lepinjicu odjeknula je kao bomba. Sportske novosti su u siječnju 2020. godine tvrdile kako su Plavci za veznjaka Rijeke spremni izdvojiti 3,5 milijuna eura, ali i da njegove usluge jednako tako prate Leeds United i WBA kojeg je tad vodio Slaven Bilić.

Ranije se spominjao i interes Tottenhama, velikana iz Londona koji navodno Lepinjicu prati posljednje dvije godine, a iako veznjak Rijeke iza sebe nema sezonu iz snova, otočki mediji pišu kako se sad u utrku za njegovim uslugama uključio i Rangers.

Prvak Škotske navodno je željan dovesti Lepinjicu na jednogodišnju posudbu s mogućnošću otkupa, ali jednako tako predviđaju da bi mogli 'izgubiti rat' kraj puno većih i financijski moćnijih klubova koji također prate igrački razvoj veznjaka Rijeke.

Lepinjica je lani izgubio poziciju startera, ali mnogi uvjeravaju kako je to slučaj samo jer mu nije odgovarao sustav igre kakvog je prakticirao bivši trener Simon Rožman. 21-godišnjak je lani skupio tek 15 nastupa u 1. HNL, zabilježio je jednu asistenciju (u pobjedi protiv Slaven Belupa 2:0), ali pored Lončara, Gnezde-Čerina, MudražijePavičića je izgubio mjesto prvotimca. A to je nešto što si on, baš kao ni klub, ne smiju dopustiti. Pogotovo jer se na Lepinjicu dugo gledalo kao 'klupski projekt'.

Usprkos svemu, Lepinjica nije zaboravio igrati nogomet, a jednu 'lošiju' sezonu mogli bi iskoristiti klubovi koji ga prate dulje vrijeme. Rijeka nije u idealnoj financijskoj situaciji, a ukoliko ga je Rangers spreman uzeti na jednogodišnju posudbu, teško je za očekivati da će na Rujevici reći ne.

Bilo kako bila, priča oko mogućeg odlaska Lepinjice je ponovno aktualna. Rangers, Tottenham, pa čak i aktualni osvajač Lige prvaka prate igre mladog riječkog veznjaka koji sigurno još uvijek nije dosegao svoj igrački vrhunac. Ljeto je tek počelo, a temperatura na Rujevici raste brže od očekivanog.

Lepinjica u Tottenham, Chelsea ili Rangers? U ovom trenutku zvuči malo nadrealno, ali nikako nemoguće…


Tagovi

Ivan Lepinjicanogometni transferiLjetni prijelazni rokHNK RijekaRijekaTottenhamChelsea

Ostale Vijesti