Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Germanijak.hr postava 16. kola: Rijekini bekovi, Petković desetka, a Livaja devetka

Vrijeme Čitanja: 5min | pon. 07.11.22. | 16:53

Potez kola pripao je Bakraru koji je ‘šukerovski’ smirio loptu i onda poentirao za tri boda Puljana.

Još jedno sjajno kolo u HNL-u je za nama. Većih iznenađenja nije bilo, a nakon što smo u prvoj utakmici kola odlučujući trenutak dočekali u 90.minuti dalo se naslutiti da će se u 16. kolu igrati jako dobar nogomet. Na svu sreću, ovog se puta nešto manje pričalo o sucima nego u prethodnim kolima pa se nadamo da će se to nastaviti. Draženko Kovačić i Mario Strahonja su potvrdili je kako je kazneni udarac za Hajduk u derbiju kola protiv Osijeka opravdano dosuđen, s tim da se nisu dotaknuli nekih drugih spornih odluka koje su također zaslužile detaljniju analizu. Iz Osijeka se nisu složili s tim, naročito glasnogovornik Mario Mihić koji je svoje nezadovoljstvo podijelio na društvenim mrežama, ali od plakanja za prolivenim mlijekom nema ništa.

No, krenimo redom.

Istra 1961 je kao veliki favorit dočekala Goricu koja nije slučajno na začelju prvenstvenog poretka. Angelovski je znao što će se dogoditi ako se u Turopolje ne vrati s tri boda, a nakon što je Alžirac Bakrar u 90.minuti fenomenalno zabio za slavlje domaćina, bilo je jasno da će Črnko po drugi put ove sezone morati smijeniti trenera. Do kraja polusezone će Goricu voditi Mensur Mujdža, dok je ulogu sportskog direktora preuzeo Mario Brkljača.

Utakmica u Puli bila je ‘tvrda’, ali je domaćin većim dijelom iste bio puno bolji takmac. Zasluženo su slavili, Garcia ima razloga biti zadovoljan, a konačan rezultat mogao je biti i uvjerljiviji da su sjajne prilike realizirali Boultam (28.), Erceg (40.) i Lauš (78.).

Za momčad kola konkurirao je i Luka Marin kojem se piše asistencija kod pogotka Bakrara, ali budući da je veći dio posla napravio alžirski napadač, u istoj se ipak našao Andrija Vukčević.

U subotu su u Koprivnici snage odmjerili Slaven Belupo i Lokomotiva. Zekićevi meci su letjeli terenom, prijetili su konstantno, ali Nikola Čavlina je bio – neprobojan. Osim njega, sjajnu utakmicu je odradio i stoper Justin de Haas.

Slaven Belupo je u toj utakmici izgubio dva, a Lokomotiva osvojila bod. No, imali su i gosti iz Zagreba neke prilike pa tako ni jedan ni drugi trener nakon remija nisu očajavali.

Ogled u Podravini ionako je bio uvertira za onaj na Poljudu. Bio je to derbi kola, Osijek je pod Pomsom veoma dobar, ali Hajduk se diže u formi pa su tako mnogi prije utakmice isticali kako su šanse 50-50. No, Marko Livaja je bio sjajan. Prvo je fenomenalno asistirao Sahitiju za prvi pogodak na utakmici, da bi onda i ‘panenkom’ svladao Ivušića. Bijeli slavili rezultatom 3:1, a u momčadi kola našli su se Sahiti i Livaja.

Uvjeti za igru bili su sve samo ne idealni, ali Hajduk je na kraju zasluženo slavio. Osječani su koliko-toliko parirali u prvih 45 minuta, jedini pogodak za goste postigao je Leovac koji je sjajno odapeo s vrha 16-erca neposredno prije odlaska na predah, ali u nastavku je na terenu postojala samo jedna momčad te je Hajduk potpuno zasluženo osvojio sva tri boda u derbiju kola.

Rijeka je pak slavila protiv Varaždina s visokih 3:0. No, rezultat možda odaje krivi dojam, jer sve dok Lamine Ba nije zaradio izravan crveni karton, odnos snaga bio je izjednačen. No, nesmotrenost stopera gostiju i trk Garetha Balea, odnosno Andrije Vukčevića, gostima su osigurali da cijelo drugo poluvrijeme odigraju s igračem više. Frigan je zabio prvi pogodak, potom je jednu ‘raketu’ u gol Zelenike poslao Selahi, da bi točku na i stavio Alen Grgić u sudačkoj nadoknadi.

Posljednja utakmica kola bila je ona na Maksimiru gdje je Dinamo ‘odradio’ posao protiv Šibenika. Petković je bio sjajan, baš kao i Ivanušec, dok je u obrani glavnu riječ imao Josip Šutalo. Jednom mu je Kreković pobjegao, ali cijelu utakmicu Šutalo je odradio na visokoj razini te je često ispravljao pogreškice svojih suigrača. Cvitanović je poslije utakmice rekao kako ne želi biti bahat, ali da je po njemu rezultat malo previsok, a ta konstatacija i nije daleko od istine budući da su gosti imali nekoliko dobrih prigoda iz kojih su mogli do pogotka. No, Livakovića nijednom nisu uhvatili na krivoj nozi, prvi vratar Hrvatske također je bio sjajan te bi on, da mu konkurencija ovog kola nije bio izvrsni Čavlina, sigurno bio među 11 najboljih u 16.kolu.

POTEZ KOLA - Monsef Bakrar

Monsef Šukrar, pardon, Bakrar, zabio je fenomenalan pogodak u posljednjim trenucima prve utakmice kola kojim je smijenio Angelovskog, a svojom momčadi osigurao nova tri boda. Sjajno je poentirao Alžirac, pokazao svu silnu kvalitetu koju posjeduje, a Garica u njemu stvarno ima jockera s klupe.

Talentiranom alžirskom napadaču ovo je bio treći pogodak u HNL-u, a izgleda kako se specijalizirao za golove u posljednjim minutama utakmice budući da je i protiv Osijeka u četvrtom kolu zabio za 1:0 u četvrtoj minuti dodanog vremena.

Germanijak.hr postava 16. kola




Tagovi

GermanijakGermanijak postava kolaHNLMounsef Bakrar

Ostale Vijesti