Igor Šoban/Pixsell
Igor Šoban/Pixsell

Čačić: "Nakon Rijeke ne želim igrače vidjeti barem tri tjedna", Cvitanović: "Ovo nam je velika škola, iako i jako skupa"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 06.11.22. | 19:35

Dinamov trener bio je jako zadovoljan izvedbom i rezultatom njegove momčadi, dok je Mario Cvitanović razloge poraza našao u mladosti i neiskustvu svoje momčadi

Nakon Dinamove pobjede protiv Šibenika (3:0) Mario Cvitanović nije imao previše razloga za zadovoljstvo. Dinamo je zasluženo i uvjerljivo pobijedio.

"Zaslužena pobjeda Dinama, bio je brži, čvršći, brži na lopti, pokupio sve duge lopte. Ne znam jesmo li mogli više, nije baš uputno pričati na taj način nakon 3:0, alimislim da smo mogli izvući više. Imali smo situacije koje smo trebali bolje rješavati. Ali, naša mladost imala je problem prepoznavanja situcije, nije bilo mirnoće da još više zaprijetimo Livakoviću, koji je i odlično rješavao sve probleme.", kazao je Cvitanović i onda dodao:

"Ovo je velika škola za naše mlade igrače, iskustvo ne možeš kupiti, moraš ga stjecati. Nadam se da smo puno toga naučili. Skupa je škola, jer se gube bodove, ali nemamo druge opcije. Opet, Dinamo nam je zabio golove koji su bili lakše branjivi. Skupa je škola, jer se gube bodove, ali nemamo druge opcije. Nismo još bili u ovoj situaciji na ljestvici, ali nema tu puno filozofije, treba raditi i boriti se u svakoj utakmici."

Ante Čačić nije previše duljio, pohvalio je svoje igrače za izvedbu i rezultat.

"Čestitam igračima jer su ušli angažirano, odgovorno, imali smo dobar protok lopte, dosta prilika, treći gol je ubio utakmicu. Tu smo malo pustili nogu s gasa, ali s obzirom na ritam utakmica u kojem smo bili. dosad, to je i očekivano. Ušli smo ozbiljno, s pravim gardom u utkamicu, nismo podcijenili Šibenik, iako smo znali da ne dolazi kompletan. Istaknuo bih opet navijače, oni su nam 12. igrač otkad sam došao, velika potpora, puno nam je lakše uz njih. I sad su bili uz nas, učinit ćemo sve da se vratimo i s Rujevice s punim plijenom.", rekao je Dinamov trener, a onda se još nadovezao:

"Ivanušecu je ovo jedna od boljih utakmica, bio je anagažiran kad nismo imali loptu, imao brza rješenja, dolazio u samu završnicu. Petković, dobar rastrčan, imao puno dobrih stvari, a mogao bih piomce nabrajati još, bilo je puno dobrih igrača."

Koliko igrača očekuje na Mundijalu u Kataru?

"Ja bih da idu ovi svi koji su na popisu. Plus Moharrami."

Dao je igračima dva slobodna dana, a onda slijede još pripreme za Rijeku. A nakon Rijeke?

"Poslije Rijeke ih ne želim vidjeti jedno 20 dana, tri tjedna minimalno. Mislim da će se i oni veseliti tome. Pa, sjećate li se kad smo počeli sezonu, koliko to traje. Zato i jest sjajan način na koji smo odreagirali u ovoj utakmici, nakon svega što smo prošli to je za svaku pohvalu."



Tagovi

GNK DinamoNK ŠibenikAnte ČačićMario Cvitanović

Ostale Vijesti