Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Tri gola i tri boda, Riječani oduševljeni napuštaju Varaždin, Cosmijeva momčad preskočila Lokose i Šibenik

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 06.11.22. | 16:59

Utakmicu je usmjerio nepromišljeni Lamine Ba koji je u 45 minuti zaradio izravni crveni karton.

S tri doba vraćaju se nogometaši Rijeke iz Varaždina na svoj Kvarner, rezultatom 3:0 slavili su izabranici Sersea Cosmija na iznimno zahtjevnom gostovanju u baroknom gradu. Prvi postigao je Frigan u 47. minuti, potom je precizan bio i Selahi u 85. minuti, konačan rezultat postavio je Grgić u 90. minuti, ali potez koji je usmjerio utakmicu bio je crveni karton Lamine Baa koji je teren napustio u 45. minuti.

Već u prvih 10 minuta vidjeli smo nekoliko zanimljivim prigoda. Dva puta su Riječani prijetili glavom nakon kornera, prvo Grgić, potom i Smolčić, ali mreža se ipak nije zatresla. Pokušaj desnog beka Rijeke iz četvrte minute bio je veoma opasan, ali već savladanog Zeleniku spasio je Brodić koji je s gol linije obranio čisti pogodak. Rijeka je bila bolja, nametnula se te su bili bliži pogotku. Grgić je opet bio blizu pogotku kad je u 19. minuti tukao s nekih 10-ak metara od gola, ali prilikom udaraca je njegovo tijelo ostalo nagnuto prema iza, što je značilo da je lopta ipak otišla visoko preko gola.

Prvi opasniji pokušaj domaćina bio je onaj Pilja iz 21. minute, ali udarac glavom najmanjeg igrača na terenu ukrotio je najveći igrač na terenu, Nediljko Labrović. Šest minuta kasnije domaći sastav je opet opasan, Brodić je tukao, ali mogući putnik u Katar i kapetan Rijeke je njegov pokušaj ipak zaustavio.

Varaždin je malo po malo postao sve bolji, Rijeka je prebacila u brzinu niže, ali ne i Andrija Vukčević koji je neposredno prije odlaska na predah uzeo stvari u svoje ruke i svojoj momčadi osigurao veliku prednost. Prošao je Crnogorac po lijevoj strani terena kao brzi vlak, Ba ga nije uspio zaustaviti bez prekršaja, isti je počinjen na samom rubu 16-erca pa tako kaznenog udarca nije bilo, ali je zato 25-godišnji Mauretanac dobio signal od Duje Strukana da može otići put svlačionice.

Iz tog slobodnog udarca Rijeka nije povela, Ampem je tukao ravno u Zeleniku, ali već u drugoj minuti drugog poluvremena Ganac je kao na pladnju servirao priliku za Frigana koji je iskoristio slabo markiranje Jelinića i sa svega nekoliko metara doveo Riječane u vodstvo. Bio je to njegov četvrti pogodak ove sezone čime je postao najbolji Riječanin u tom segmentu.

Rijeka se nakon tog ranog pogotka u nastavku nije povukla. TV kamere uhvatile su Cosmija nasmijanog od uha do uha nakon što je njegova momčad kreirala nekoliko sjajnih prilika (Vrančić, Hodža, Frigan), ali nije ni da Varaždin nije mogao do poravnanja budući da su se u veoma dobrim situacijama našli Herrera (54.) i Brodić (55.).

U redovima gostiju istaknuo se Vrančić koji je odradio veoma dobru utakmicu, no kako se bližila 90. minuta, domaći sastav postajao je sve opasniji. Nije Kovačević imao što za izgubiti, bacio je sve karte u napad, ali od 60. do 80. minute na terenu se nije dogodila nijedna prilika vrijedna spomena.

Bivši igrač Varaždina, Jorge Obregon, u 80. minuti je propustio veliku priliku s kojom bi stavio točku na i. Zaobišao je Kolumbijac Zeleniku, mnogi su već vidjeli loptu u golu, ali devetka Rijeke pogodila je – vratnicu.

Mnogi su pomislili kako bi Riječani mogli biti kažnjeni za sve te promašaje u nastavku, ali onda je Lindon Selahi sjajnim udarcem s 20-ak metara u 85. minuti otklonio svaku sumnju tko će danas slaviti. Sjajno je potegao Albanac nakon što mu je 'rolicu' ostavio Damjan Pavlović, a 'riječkom Ademiju' ovo je bio prvi pogodak ove sezone.

Do kraja utakmice domaćin je zaprijetio još samo jednom preko mladog Banvoca, ali je Labrović opet bio siguran u svojoj intervenciji, da bi onda u sudačkoj nadoknadi Grgić postigao i treći pogodak Riječana.

Posljednju utakmicu u prvom dijelu sezone Riječani će odigrati protiv Dinama na Rujevici, dok Varaždince očekuje gostovanje u Turopolju.

Varaždin – Rijeka 0:3

Strijelci: 0:1 Frigan (47., Ampem), 0:2 Selahi (85., D.Pavlović), 0:3 Grgić (90.)

Stadion: Stadion NK Varteks. Gledatelja: 2683

Glavni sudac: Duje Strukan (Split), pomoćnici: Alen Jakšić (Split) i Vice Vidović (Solin), četvrti sudac: Toni Dadić (Zagreb), VAR: Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina), AVAR: Luka Pušić (Zagreb)

Žuti kartoni: Herrera, Jelenić, Brodić (Varaždin) Alvarez (Rijeka)

Crveni kartoni: Ba (Varaždin)

Varaždin (4-3-3):  Zelenika - J. Stanić (od 87. Domjanić), Ba, Jelenić - Kolarić, Pilj, Puclin, Elezi (od 66. Banovec) - Brodić (od 78. Šego), Posavec (od 46. Herrera), Perić (od 46. Pellumbi)

Rijeka (3-1-4-2): Labrović - Smolčić, M. Pavlović, Vukčević - Hodža (od 72. D. Pavlović) - Grgić, Selahi (od 86. Djouahra), Vrančić, Alvarez - Ampem (od 78. Lunetta), Frigan (od 78. Obregon)



Tagovi

HNK RijekaNK VaraždinVaraždinHNL

Ostale Vijesti