PIXSELL
PIXSELL

Studio HNL: Penal za Hajduk je bio, za Osijek nije, a lakat Atanasova nisu niti analizirali!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 06.11.22. | 20:46

Kontrolor UEFA Draženko Kovačić pohvalio je suđenje na derbiju uz selektivan pristup analizi.

Analizu suđenja u emisiji “Studio HNL” na MAXSPORT televiziji odradio je Draženko Kovačić, kontrolor UEFA-e i glasnik Sudačke komisije.

U fokusu je bio derbi na Poljudu u kojem je Hajduk bio bolji od Osijeka 3:1. Sudio je Cipranin Antoniou Menelaus koji je stigao u HNL u sudačkoj razmjeni obzirom da je Ivan Bebek ovaj vikend sudio na Cipru.

“Imali smo solidnu prezentaciju sudačkih timova na terenu i VAR sobama. Poštene i korektne odluke su bile”, generalni je zaključak Draženka Kovačića.

Na dvije situacije s Poljuda dobili smo opravdanje za odluke glavnog suca. Tako povlačenje Grgića i Žapera nije imalo dovoljno intenziteta za kazneni udarac.

“Incident koji u začetku je obostrano povlačanje. Igrač Osijeka hvata igrača Hajduka. Igrač Hajduka rukom drži za dres, kreće se unazad. Sudac je fantastično postavljen, važan je intenzitet. Komisija smatra da ovo nije prekršaj za kazneni udarac”.

Što se tiče kaznenog udarca za Hajduk, Kovačić smatra sljedeće:

“Sucu je vrlo teško bilo vidjeti u realnom vremenu, VAR soba je to uočila i poslala ga na pregled situacije. Naputcima iz srpnja, dana je olakotna okolonost da nije prekršaj ako ruka prati tijelo. Ovdje je položaj ruke iznad ramena, odvojen od tijela i ne može se opravdati. Igrač je preuzeo rizik da bude prekršaj, bio je. Pregledom snimke uočen je kontakt i opravdano dosuđen kazneni udarac”, rekao je Kovačić.

Zanimljivo, u analizi se ovog puta pristupalo selektivno. Naime, prekršaj Atanasova nad Bralićem a poslije kojeg je stoper Osijeka završio u bolnici sa slomljenim nosom u emisiji, a igrač Hajduka prošao bez opomene a sve pred očima pomoćnog suca, u emisiji, eto, nisu smatrali shodnim da je potrebno analizirati...



Tagovi

Sudačka komisija HNS-aBruno MarićHNLHajdukNK Osijek

Ostale Vijesti