Reuters
Reuters

Germanijak.hr postava 1. kola SP-a: Dvije reprezentacije pokazale najviše, najpotez može biti samo jedan

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 25.11.22. | 15:43

U nastavku donosimo najbolju postavu prvog kola grupne

S jučerašnjom pobjedom Brazila u derbiju 1. kola Svjetskog prvenstva nad Srbijom (2:0), zaključeno je 1. kolo grupne faze natjecanja 22. Mundijala. U trenutku objave ovog teksta već ćemo debelo zakoračiti u 2. kolo, a danas vam donosimo najbolju postavu prvog kola koju je izabrao Germanijakov stručni tim.

Bilo je teško sastaviti postavu kola jer je dosta igrača odigralo sjajne dionice. Na kraju su najdeblji kraj izvukli 'naš' Dani Olmo koji je zabio gol i odigrao jako dobru utakmicu u 7:0 pobjedi Španjolske protiv Kostarike, a ne bi bilo nepošteno da su u postavi kola završili još pokoji Englez (Bellingham, Kane, Maguire...), Francuz (Griezmann, Rabiot, Upamecano), Brazilac (T. Silva, Casemiro, Neymar), kao ni naš Dejan Lovren, najbolji igrač 'najdosadnije' utakmice prvog kola.

Vratarsku poziciju zauzeo je Belgijac Thibaut Courtois koji je obranio penal, imao je još dvije sjajne obrane i bio je najbolji igrač Crvenih vragova u teško izborenoj pobjedi protiv motivirane Kanade, idućeg suparnika Hrvatske.

U obrani smo se odlučili za trojicu u liniji. Iz ove postave nismo mogli izbaciti igrače Saudijske Arabije koja je napravila ponajveće iznenađenje prvog kola i pobijedila Argentinu nakon preokreta s 2:1. Saudijci su igrali na 'ofsajd zamke', Argentini su tri gola poništena zbog zaleđa, a ukupno su ih na utakmici Gaučosi imali - 10. U našu postavu kola postavili smo Hassana Al Tambaktija koji je pravovremeno istrčavao i na taj način izluđivao Messija i društvo.

U sredini obrane mjesto je zauzeo Aymeric Laporte koji je predvodio obranu Španjolske koja Kostariki nije dozvolila niti jedan udarac na suparnički gol, sjajno je iznosio loptu, a ukupno je imao 143 dodavanja!

Treću stopersku poziciju zauzeo je Nathan Ake koji je sjajno odigrao u 2:0 pobjedi Nizozemske protiv uvijek neugodne reprezentacije Senegala za koju se govori da je najjača afrička reprezentacija na turniru.

Na poziciju desnog wing-backa postavili smo nominalnog ofenzivca Bukaya Saku koji je zabio dva sjajna gola u 6:2 pobjedi Engleske nad Iranom. Prvi u stilu Dennisa Bergkampa, a drugi u stilu Lea Messija. Ovaj 21-godišnjak mogao bi bili veliki forte Engleske na turniru, zajedno uz Judea Bellinghama koji je 'za dlaku' ostao bez mjesta u postavi kola.

Na suprotnoj strani veze nalazi se Jordi Alba, jedan od najboljih Španjolaca u 7:0 pobjedi nad Kostarikom. Alba je upisao asistenciju, izborio je kazneni udarac te je, generalno, bio jedan od najboljih igrača Furije na dvoboju.

U srce veznog reda postavili smo brazilskog i portugalskog virtuoza, Paquetu, odnosno Bruna Fernandesa. Iako nisu zabili (Fernandes je upisao dvije asistencije), bili su ključni kotačići izgaranje napada u 2:0 pobjedi Brazila nad Srbijom, odnosno 3:2 pobjedi Portugala nad Ganom.

Za kraj ostaje napad. Enner Valencia zabio je dva pogotka na otvaranju turnira i tako donio Ekvadoru zasluženu (2:0) pobjedu nad domaćinom Katarom. Richarlison je zabio oba pogotka u 'derbiju' kola protiv Srbije, od kojih drugi ulazi u kategoriju ponajboljih u povijesti svjetskih prvenstava, a neuništivi Olivier Giroud zabio je dva pogotka u 4:1 pobjedi svjetskog prvaka protiv reprezentacije Australije.

POTEZ KOLA - drugi gol Richarlisona

Što reći na ovo remek-djelo napadača Tottenhama koji je u drugom poluvremenu utakmice protiv Srbije primio loptu lijevom nogom leđima okrenut golu, namjesti si loptu na 'volej' i udarcem desnicom iz okreta zabio u kut gola Srbije. Potez dostojan najboljih majstora šaolinskog kung-fua, možda čak i Zlatana Ibrahimovića. (nr)

POSTAVA KOLA (3-4-3)



Tagovi

Katar 2022Katarska nogometna reprezentacijaGermanijak postava Svjetskog prvenstva

Ostale Vijesti