Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Germanijak predstavlja: Luka Sučić – zalog za budućnost

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 10.11.22. | 16:00

Suludo bi bilo očekivati da će biti ispred Modrića i Kovačića, ali po svemu što je pokazao u zadnje dvije sezone igrajući za klub opravdano je vjerovati i da će Dalić imati ulogu za njega

Još ono što je pojedincima bilo pod upitnikom i sumnjom, otklonio je izbornik Zlatko Dalić objavom popisa za Svjetsko prvenstvo u Katar. Među svim dvojbama oko popisa najmanja je trebala biti ona hoće li se na popisu putnika pronaći ime Luke Sučića. Mladi veznjak Red Bull Salzburga budućnost je reprezentacije, a toga je bio svjestan i Zlatko Dalić. Još početkom godine u intervjuu za Germanijak veznjak je najavio da će učiniti sve u svojoj moći da bude na popisu, a tako je i bilo.

„To je valjda san svakog igrača koji se bavi nogometom. Svjetsko prvenstvo u dresu Hrvatske je nešto van svih kategorija. Osobno sam spreman napraviti sve da to i bude tako, izbornik je taj koji će odlučiti“, rekao nam je onda Sučić.

Mladi veznjak je to tek po godinama jer njegova igra i odluke na terenu ravnopravne su iskusnim igračima. Sučić je kao veliki talent stigao iz Linza, u kojem je rođen 2002. i gdje su mu roditelji izbjegli iz ratom pogođene BiH, u poznatu tvornicu vrhunskih nogometaša u Salzburgu. Iz kalupa koji su nadograđivali njegov talent izašao je prototip i gotov proizvod kakav Red Bull želi od svojih igrača. Uvjeti su to koji nisu nimalo lagani, odrastanje u klupskom internatu, daleko od roditelja, priprema za budućnost i mjesto u kojem opstaju samo najjači u svim segmentima.

Netom prije će doći u prvu momčad Red Bulla u jednom razgovoru za Germanijak opisao je put od dolaska u Red Bull do pred sami ulazak u prvu momčad.

„Prvi kontakt ljudi iz Red Bulla uspostavili su s mojim roditeljima kada sam imao 12 godina. U početku sam išao povremeno na treninge da bi mi onda iz kluba poslije godinu dana ponudili ugovor koji sam u konačnici i prihvatio. Iako nije bilo lako odseliti u drugi grad i otići od obitelji, znali smo da je akademija Red Bull Salzburga jedna od najboljih u Europi pa smo se odlučili za taj korak. Nije dugo trebalo da se i sam uvjerim u to, a stvarno je izvrsno kako u klubu rade s mladim igračima. Teško je za opisati koliko je lijepo biti dio ovako velikog kluba i moram reći kako sam jako puno toga naučio od dana kada sam došao u klub.“

S igračkim kvalitetama jačao je i njegov karakter dok su njegovi vršnjaci bili ovisni o roditeljima stvarao je dozu samostalnosti. Zbog te izražene samostalnosti i snalažljivosti nije mu se bio problem uklopiti brzo u igru sa seniorima Red Bulla, a onda i s velikim dečkima u reprezentaciji.

On je zalog za budućnost u svakom pogledu, a nije ni čudo s obzirom na njegov arsenal nogometnog znanja da mu je u mladoj reprezentaciji Igor Bišćan dao sve ovlasti. Put do reprezentacije mu je sličan onom Ivana Rakitića pa se često i uspoređuje s njim, a može i po kreiranju igre te udarcima iz daljine. Često ističe i da je veliki hajdukovac, a navijači Bijelih bi ga voljeli jednog dana vidjeti u dresu voljenog kluba.

Dalić ga u Katar ne vodi samo zbog toga da osjeti atmosferu Svjetskog prvenstva, već zato što zna da mu donosi dodatnu vrijednost u veznom redu. Ovo prvenstvo sigurno će biti početak svijetle budućnosti Sučiću i nezaboravno iskustvo. Suludo bi bilo očekivati da će biti ispred Modrića i Kovačića, ali po svemu što je pokazao u zadnje dvije sezone igrajući za klub opravdano je vjerovati i da će Dalić imati ulogu za njega.



Tagovi

Odbrojavanje do SP-a - Katar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.Luka SučićHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti