Sanjin Strukić/PIXSELL
Sanjin Strukić/PIXSELL

Germanijak otkriva zašto je Krznar vratio Leovca u momčad

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 28.08.21. | 12:46

Odlaskom Jakića u Bundesligu, Franjić će se vratiti na poziciju stražnjeg veznog i loigično je da Leovac bude kandidat za lijevog beka

Konačno i neka razumna i logična odluka iz trenerske kabine pod južnom tribinom stadiona Maksimir. Krznar je odlučio vratiti Marina Leovca u kadar prve momčadi. Preciznije, trener Dinama samo je realizirao ono što mu je bila namjera napraviti još uoči početka sezona kada se slagala igračka križaljka na Maksimiru.

Međutim, tada je ime Marina Leovca neshvatljivo prekriženo. Definitivno nije bio u pitanju pritisak potpisa novog ugovora iz jednostavnog razloga što on Leovcu nije niti ponuđen. Aktualni vrijedi do lipnja sljedeće godine i križanje Leovca zapravo je bila određena vrsta pritiska na igrača da pronađe novu sredinu kako bi se rasteretila blagajna. Vjerojatno i zbog toga što je za Štefulja i Čabraju izdvojeno 2,6 milijuna eura. Inače, prvoga nema na mapi, drugi je isto bio bačen u B momčad pa je pronašao svoj put na posudbi u Ferencvarošu.

U ljeto se vraćao i Moubandje koji je bio na posudbi u Alanyasporu, tu je poziciju mogao pokriti Ristovski a Krznar je na koncu izmislio novu ulogu za Franjića. Bespotrebno eksperimentiranje stiglo je svome kraju u petak kada je Leovac vraćen u prvu momčad iz jednostavnog razloga.

Kako se bliži kraju realizacija transfera Kristijana Jakića u njemački Eintracht iz Frankfurta, ostaje jedno mjesto upražnjeno na poziciji stražnjeg veznog igrača i tu će se vratiti Bartol Franjić. Logično jer je to njegova prirodna pozicija, kao što je logično da ga Krznar više neće koristiti na mjestu lijevog beka.

Ako se uzme u obzir da Leovac nije pronašao novi klub, on je vraćen u prvu momčad na svoju staru poziciju. I tu je cijela mudrost.


Tagovi

Marin LeovacDamir KrznarDinamo Zagreb

Ostale Vijesti