Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Krznar vratio Marina Leovca u prvu momčad

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 28.08.21. | 07:40

Zadnja tri mjeseca trenira s drugom momčadi.

Mnoge je iznenadio potez Damir Krznara na početku priprema kada je iz prve momčadi maknuo Marina Leovca i Marijana Čabraju. Leovac je stigao u Dinamo na ljeto 2018. iz grčkog PAOK-a, odmah se ustalio u udarnih 11 Plavih, vratio se u reprezentaciju, bio je važan kotačić u prvoj postavi Nenada Bjelice prilikom prvog prezimljavanja, onda i u nastojanju da prođe grupnu fazu Lige prvaka.

Iako se u prošloj sezoni Joško Gvardiol prometnuo u prvog beka momčad, Leovac je ipak odigrao 21 utakmicu uključujući i osam europskih.

Povratkom Francoisa Moubandjea s posudbe i dolaskom Daniela Štefulja i Rijeke, Leovac i Čabraja očito su postali prekobrojni i prekomandirani u drugu momčad. Čabraja je otišao na posudbu u Ferencvaroš, tamo još čeka debi, a Leovac je marljivo trenirao s Dinamovom B ekipom.

Sve do jučer. Marin Leovac ponovno je dio prvo momčadi hrvatskog prvaka.

Prva opcija Damira Krznara na lijevom beku ove sezone nije bio niti Moubandje, a još manje Štefulj koji je ispao iz vidika, već Bartol Franjić, polivalentni defenzivac koji se najbolje osjeća u veznom redu.

Gotovo sigurnim odlaskom Kristijana Jakića iz Dinama, Franjić će se ponovno prebaciti u vezu, a na poziciju lijevog beka uskočit će Leovac, možda već dobije pokoju minutu i u nedjelju protiv Osijeka na Gradskom vrtu. Kako će 33-godišnji iskusni bek reagirati na ovakvo 'šaltanje' iz jedne momčadi u drugu, ostaje za vidjeti. Leovac je poznat kao veliki profesionalac i vjerujemo da će sve zadatke odraditi onako kako on to najbolje zna - maksimalno profesionalno.


Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoMarin Leovac

Ostale Vijesti