Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Germanijak doznaje: Osijek ide u produženje ugovora s trojicom igrača, sportski direktor još uvijek se traži

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 24.11.23. | 10:00

U Osijeku je jako živo na travnjaku gdje Zekić priprema momčad za dva derbija koji slijede, ali i u klupskim hodnicima gdje se radi klupska križaljka

Reprezentativna stanka idealno je sjela Zoranu Zekiću da još bolje upozna momčad ali i ona njega, te da započne primjenu svojih ideja. Koliko je to bilo uspješno vidjet ćemo u sljedeće dvije utakmice u kojima Osijek gostuje ovaj vikend u Maksimiru, odnosno dočekuje Rijeku onaj sljedeći.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, ne radi se samo na travnjacima Pampasa. I u klupskim hodnicima je živo. Još uvijek nema bijelog dima oko izbora nasljednika Ivice Kuleševića na mjestu sportskog direktora, ali saznajemo kako se vode određeni razgovori s potencijalnim kandidatima. Prema imenima koje kolaju, Osijek puca visoko. No, koliko para, toliko i muzike.

U četvrtak se pojavila priča o želji Laszle Kleinheislera da se vrati u Osijek. Prema našim informacijama, to nije bez osnove i zaista postoje određene indicije da bi se Lacika mogao vratiti u najdraži dres, ali to je u ovom trenutku puno lakše reći nego izvesti. Trebalo bi tu puno truda, tihe diplomacije da se ispeglaju neke niti koje su popucale zbog raznoraznih razloga, a koji se najmanje tiču nogometa. No, ako ima volje - valjda ima i načina...

Proces izbora šefa sportske politike nije zaustavio neke procese. Tako smo čuli kako je Osijek krenuo u razgovore oko produženja ugovora s trojicom iskusnih igrača, a za koje je Zoran Zekić upalio zeleno svijetlo. Slavko Bralić, pouzdani branič kojem ugovor istječe sljedeće ljeto mogao bi prvi staviti potpis na onaj novi. Želja je obostrana i tu ne bi trebalo biti problema. Naravno, ako će ponuda kluba biti u skladu s Bralićevim očekivanjima.

I Šime Gržan (29) ulazi u posljednjih šest mjeseci ugovora te je klub pokazao jasnu namjeru da ga zadrži na Pampasu. Gržan je jedan od najboljih igrača Osijeka u uvodu sezone i time sasvim logičan izbor za nastavak suradnje.

A novi ugovor trebao bi dobiti i kapetan Vedran Jugović (34). Trener Zekić u njemu vidi produženu ruku na travnjaku, cijeni njegov doprinos, požrtvovnost koju Jugo pokazuje i profesionalni odnos. Jugović u ovoj sezoni najčešće ulazi u igru s klupe te svojom energijom diže momčad. Time je dobio na svoju stranu tribine, ali i Zekića koji bi ga htio zadržati barem još jednu sezonu u svlačionici. Potom je neki plan da Vedran Jugović postane dio sustava. Da ostane u klubu na nekoj od funkcija što je sasvim prirodno i logično za dijete Osijeka i kapetana. To je odnos koji se očekuje da Osijek kao klub ima prema vlastitoj djeci.

Na tragu toga, očekuje se da klub krene i u pregovore te realizaciju potpisa novog ugovora Domagoja Bukvića. Ovaj mladi reprezentativac Hrvatske pokazao je svoju vrijednost, stekao je simpatije navijača i trenera, ali i interes drugih klubova. I Osijek se tu mora na vrijeme osigurati višegodišnjim ugovorom.

Svjesni su svi kako će teško igrači poput Bukvića, Živkovića, Omerovića, Prekodravca, Mažara, Matkovića i ostalih mladih nada ostati na Pampasu neko duže vrijeme. Takva su vremena… Međutim, čvrstim vezivanjem Osijek će pokazati gard i poslati poruku da su prošla vremena kada se ovdje jeftino rasprodavala obiteljska srebrnina. I to je put kojim Osijek mora krenuti.



Tagovi

NK OsijekZoran ZekićVedran JugovićŠime GržanSlavko BralićLaszlo Kleinheisler

Ostale Vijesti