Goran Kovačić/Pixsell, Lairys Laurent/ABACA
Goran Kovačić/Pixsell, Lairys Laurent/ABACA

Germanijak doznaje: Labrović je preskup!? Dinamo kreće po Ivu Grbića

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 14.11.23. | 08:08

Vratarska pozicija označena je u Maksimiru kao 'prvi pick' prijelaznog roka. Rijekin golman sve je dalje od Dinama, ali otvorila se nova, zanimljiva, opcija. Kontakti su već uspostavljeni

Sergej Jakirović pogodio je s Danijelom Zagorcem na vratima, povukao je rizičan potez, zamijenio Ivana Nevistića i odlučio se za uskoro 37-godišnjeg Zagorca, koji je, otkad je stao na crtu, jedan od najboljih Dinamovih igrača. Spasio je Modre u nekoliko navrata i u derbiju na Rujevici te zacementirao 'jedinicu' do zimske stanke. A tada...

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nije tajna da je vratarska pozicija jedna od onih koje će Dinamo pokušati popuniti u siječnju, novi golma je, praktički, prvi pick prijelaznog roka. Još krajem onog ljetnog mercata, tek što je došao u Maksimir, Sergej Jakirović želio je dovesti Nediljka Labrovića. Ali, nije bilo dovoljno vremena da bi se transfer realizirao, a i odnosi Dinama i Rijeke nisu bili baš idilični. Pričalo se tada o svoti od oko tri milijuna eura, koliko je Dinamo bio spreman platiti za Labrovića, pitanje je bi li to bilo dovoljno. Do konkretnih razgovora nije ni došlo, ali je, kako je Germanijak prvi pisao, Labrović ostao želja za zimu, prvo ime na listi potencijalnih pojačanja. Međutim, sve je izglednije da od toga neće biti ništa, iz više razloga. Prvo, Labrović je reprezentativac, odlično brani u Rijeci, cijena sigurno više nije tri milijuna eura, a Damir Mišković, nakon svega što se događalo na relaciji Rujevica-Maksimir, sigurno neće Dinamu dati nikakav 'skonto'. A i pitanje je kako bi riječka javnost prihvatila da ponajbolji igrač kluba, koji ima visoke ambicije, ode u redove rivala, kod 'omraženog' trenera. Labrović je već dugo i u fokusu inozemnih klubova, spominjali su se Anderlecht i Borussia Mönchengladbach, čini se da je sve dalje od Maksimira.

"Vratar? Vidjet ćemo, spominjao se nešto Labrović, ali mislim da će predsjednik Mišković tražiti puno novca", osvrnuo se na tu priču Jakirović nakon rujevičkog derbija, svjestan da će njegova želja teško biti ispunjena, Labrović, koji je i u derbiju imao nekoliko odličnih obrana, mogao bi Dinamu biti preskup. Međutim, kako doznaje Germanijak, u Dinamu su već pronašli Plan B, koji nije ništa manje ekskluzivan, dapače. U Dinamu, naime, planiraju 'napad' na Ivu Grbića!

Ne tako davno vratar Atletica iz Madrida bio je reprezentativac, želi to ponovno postati, a teško će nazad u Dalićevu momčad, ako nastavi grijati klupu u španjolskom velikanu. Jan Oblak ipak je nedodirljiv, Grbić dobiva priliku na kapaljku, ove sezone nije branio još niti minutu. Ugovor s Atleticom istječe mu idućeg ljeta te se u Maksimiru nadaju da bi mogli njegov dolazak isposlovati već na zimu. Ako ne sasvim besplatno, onda barem vrlo povoljno, jeftinije nego Labrovićev.

Prema našim informacijama već su uspostavljeni prvi kontakti na relaciji Maksimir-Madrid, no daleko od toga je Grbić blizu Dinama. Podsjetimo, Grbić je prije tri godine iz Lokomotive otišao u Atletico za oko četiri milijuna eura, proveo je jednu sezonu na posudbi u francuskom Lilleu, inače je Hajdukovo dijete, a sad tek ulazi u najbolje vratarske godine, u siječnju će napuniti 28.

Naravno, Grbić, iako odšteta ne bi trebala biti previsoka, neće biti jefitn kad je godišnja plaća u pitanju, želi li ga Dinamo dovesti, ako Grbić pristane doći u Maksimir, morat će ga i adekvatno platiti. A u Dinamu su u zadnje vrijeme dosta 'šparni', to bi upravo i mogao biti najveći problem pa je upitno hoće li se ovaj transfer na kraju realizirati. Uostalom, kako će se bliži kraj njegova ugovora s Atleticom, ne sumnjamo da će i ponuda biti sve više. Dinamo, doznajemo, ima šanse dovesti Grbića, nije to nemoguća misija, ali morat će biti odlučan i konkretan, a ne aljkav, traljav i neodlučan kao u nekim ranijim poslovima.

Nećemo se čuditi da će u Maksimiru, ne dođe li Grbić u Dinamo, opet okriviti naš portal i potpisanog autora koji su "zbog objave ekskluzive krivi što Mierez nije došao u Dinamo", kako je to nedavno u intervjuu Germanijaku objasnio član Uprave Darko Podnar. Ali, tako je to u Maksimiru, za propale transfere krivi su novinari, dok su u drugim klubovima za to krivi sportski direktori. No, Dinamo sportskog direktora još uvijek nema!



Tagovi

GNK DinamoHNK RijekaSergej JakirovićIvo GrbićAtletico MadridHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti