Igor Šoban/Pixsell
Igor Šoban/Pixsell

Jakirović je dobio dodatan kredit, bod ima veći psihološki značaj! Ali, Hajduk je odmaknuo...

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 12.11.23. | 22:56

Ni Dinamo nisu zadovoljni bodom, mogli su uzeti i sva tri, ali i nijedan. Najviše je ovim remijem profitirao Hajduk, ali za Modre je bitno da su pokazali da u njihovim motorima još ima goriva

Što je, zapravo, donio derbi na Rujevici. Dosta uzbuđenja, neizvjesnosti, četiri pogotka i remi, koji ni Rijeci ni Dinamu nije bodovno donio previše. I jedni i drugi mogu reći, i rekli su, da tim bodom nisu zadovoljni, imali su svoje trenutke u kojima su mogli uzeti puni plijen. Dinamo je odigrao dobro prvo poluvrijeme, dvaput vodio i može biti nezadovoljan što nije pobijedio. Rijeka je, pak, imala bolje prilike, bolje drugo poluvrijeme, a Danijel Zagorac bio je Dinamov junak.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, ipak je fokus uoči derbija više bio na Dinamu. Na treneru Jakiroviću, njegovom statusu i rezultatskoj krizi u koju je Dinamo zapao. Iako nije bodovno puno profitirao, iako nije prekinuo niz bez pobjede na gostovanjima izvan Zagreba, Dinamo i njegov trener ipak su u ovoj utakmici nešto dobili. Momčad je pokazala gard, vidjelo se da u toj svlačionici ima još goriva, a po stavu, agresiji i pristupu, koji je Dinamo pokazao na Rujevici može se zaključiti da igrači stoje uz trenera, da su svi zajedno spremni izaći iz ovog rezultatskog 'gulaga'. Ako ništa drugo Jakirović je ipak dobio dodatan kredit, ne bi imalo previše smisla nakon ovakve utakmice mijenjati trenera, još postoji nada da bi nakon stanke neke stvari mogle krenuti nabolje. Da, ima Dinamo puno problema, taj pad u nastavku nikako se da postane prošlost, realizacija je opet 'štekala', ali dobio je Dinamov trener neke odgovore, koji mu mogu biti vrlo korisni.

Primjerice, dobio je veliki plus što je inzistirao na povratku Theophilea, on postaje ključni čovjek Dinamove obrane, dobra je bila i odluka da na gol vrati Zagorca, a i Sandro Kulenović, premda još čeka na prvi pravi pogodak u Dinamovu dresu, pokazao je znakove života i da se može nadati pomaku u hijerarhiji, bit će nakon povratka Petkovića ispred Emrelija i Drmića. Koji nije niti bio u zapisniku, što je jasan znak, da se s njim sve manje računa. Dobitak je i Mauro Perković, koji je odigrao vrlo dobru partiju i dodatno je rješenje za muke na lijevom boku pa i kao stoper. Ostaje enigma zašto je tako dugo i kod Bišćana i kod Jakirovića bio u trećem planu.

Bod na Rujevici više od matematičkog, za Dinamo ima psihološki značaj, bilo bi puno gore da je i ta utakmica završila porazom, ovako se nazire neko svjetlo na kraju tunela. I nada da će nakon stanke Modri konačno krenuti uzlaznom putanjom. Vratit će se Bruno Petković, nezamjenjivi Petković, doduše, pitanje je hoće li odmah nastaviti u formi u kakvoj je bio prije ozljede. Ali, s njim je ova momčad ipak druga dimenzija. I svi se nadaju da će se to i vidjeti u nastavku prvenstva. Tada Modre čeka put od konačne istine. Tri od četiri ključne utakmice (Osijek, Ballkani, Hajduk) Dinamo igra u Maksimiru, gostuje kod Astane i Slavena, kući još igra s Rudešom. Najveći je problem za Dinamo što je Hajduk odmaknuo, ima plus devet i više ne postoji niti miligram alibija i prostora za gubitak bodova. A u derbiju s Bijelima u Maksimiru 'igra' samo pobjeda! No, nakon Rujevice, ipak se Dinamov trener ima za što uhvatiti, ako ništa, barem za to da njegovi igrači ne žele tek tako prepustiti da sve odnese stihija. Pokazali su na Rujevici da žele, da im je stalo... Nije dovoljno, ali može biti dobar početak!




Tagovi

GNK DinamoHNK RijekaHNLSergej Jakirović

Ostale Vijesti