Marko Prpić/Pixsell
Marko Prpić/Pixsell

Germanijak doznaje: KTC već trenira s Dinamom, a prva je želja Modrih za zimu - reprezentativni vratar!

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 12.10.23. | 11:25

Dinamo se okupio nakon nekoliko dana odmora, momčadi se priključio bivši stoper kao slobodan igrač

Sergej Jakirović dao je igračima nakon pobjede nad Istrom (3-0) puna tri dana odmora, okupila se momčad ponovno danas, na rasporedu su dva treninga. A već na ovom prvom, koji je počeo u 10 sati pojavio se Kevin Theophile-Catherine! Stoper, koji je igrao u Dinamo pet godina pa ljetos otišao iz Maksimira nakon isteka ugovora, vraća se u staro jato kao slobodan igrač.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Podsjetimo, KTC, koji će uskoro napuniti 34 godine, već je neko vrijeme želja trenera Sergeja Jakirovića, a s obzirom da nije našao klub postao je zanimljiva opcija. Pritom je veći dio vremena proveo u Zagrebu, svakodnevno trenirao s Dinamovim kondicijskim trenerom Stipom Marinom, svi tvrde da je u odličnom fizičkom stanju. Naravno, nedostaju mu utakmice, jer niti prije odlaska iz Maksimira nije ima kontinuitet, bio je i ozlijeđen i povratak u formu sigurno neće biti brz. No, KTC-a Jakirović ionako ne misli, barem zasad, koristiti kao prvu opciju, on je tu da pomogne koliko treba, uskoči kad nema tko, ali i bude konkurencija onima, koji su u hijerarhiji ispred njega. I možda ih 'natjera' da budu koncentriraniji. Theophile će imati ugovor do kraja sezone, Konferencijsku ligu do proljeća ionako ne može igrati, ali profesionalac poput njega, bez obzira na kikseve i greške koji su mu obilježili dio karijere, mogao bi biti važan dio momčadi, ne samo na terenu.

A prema informacijama Germanijaka u Maksimiru na zimu planiraju bogat prijelazni rok, pet ili šest novih igrača, a jedno ime je već procurilo u javnost. Naime, jedna od prvih želja jest - Nediljko Labrović! Rijekin i reprezentativni vratar bio je Dinamova meta i pred sam kraj ljetnog prijelaznog roka, no, nisu u Maksimiru stigli odraditi posao do kraja. Ali, očito, nisu odustali od Labrovića, žele ga dovesti! Sergej Jakirović dobro ga poznaje iz Rijeke, Labrović je već nekoliko sezona ponajbolji golman HNL-a, ove jeseni u velikoj formi. Naravno, neki će tu Dinamovu želju protumačiti kao pokušaj destabilizacije Rijeke, koja je u lider HNL-a i u velikom naletu, no, to što Modri žele Labrovića, nema veze s ikakvim pritiskom na Rijeku. Imaju u Dinamu previše svojih problema da bi se bavili drugima!

Naravno, uvijek je pitanje kako će Rijeka reagirati na ponudu iz Maksimira, nakon svega što se događalo između ta dva kluba ove godine (Frigan, Jakirović), činjenica je i da su Labrovića protiv Hajduka pratili skauti nekih inozemnih klubova, poglavito njemačkih i da bi on mogao u siječnju u napustiti HNL. A s interesom iz vana rast će mu i cijenu, u Dinamu zasad vjeruju da bi ga mogli kupiti za oko tri milijuna eura! Očito, nisu u Dinamu oduševljeni formom Ivana Nevistića, u Labroviću vide sigurniju opciju, ali, hoće li biti ostvariva, vidjet ćemo. Osim golmana, tražit će Jakirović na zimu pojačanja i na bokovima, na desnom i lijevom, možda još jednog igrača na krilu te špicu! To su prioriteti, pozicije na kojima se Dinamo želi i treba pojačati.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Kevin Theophile-CatherineNediljko LabrovićSergej JakirovićHNK Rijeka

Ostale Vijesti