Germanijak.hr
Germanijak.hr

Tko će naslijediti Šimića? Jedan je čovjek jasno rekao da bi se uhvatio posla i prihvatio poziv!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 10.10.23. | 21:50

Dinamo mora pronaći sportskog direktora, što je Šimić neformalno bio. A kandidata nema puno

Tko nakon Darija Šimića? Čak i ako je bilo puno nezadovoljnih njegovim radom, čak i ako nije odradio sve kako je trebao, Dinamo je zadnjih šest mjeseci imao sportskog direktora. A da istovremeno nije bio trener. Šimić je ipak prema sebi kanalizirao priču oko transfera, vodio razgovore i skinuo taj teret s trenera. Istina, Sergej Jakirović, čim je došao u Dinamo tražio je da bude posve involviran u dolaske i odlaske igrača, tako se i ponašao, nametnuo se kao osoba bez čijeg se blagoslova ne može odraditi nijedan transfer. No, jedno je biti netko koga se pita, a drugi menadžer engleskog tipa, koji trenira momčad na travnjaku, sastavlja taktiku i istovremeno se hrvati s menadžerima, klubovima, igračima, klauzulama... Pokazalo se u prošlosti to nezgrapnim, nije uspio 'hendlati' niti Ante Čačić, niti prije njega Damir Krznar i Željko Kopić. Dinamo, nedvojbeno, treba čovjeka, pravog operativca u tom segmentu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, kandidata za tu funkciju nikad nema mnogo, deficit je kadrova, a primjer Darija Šimića pokazuje da nije dovoljno biti 'samo' trofejni igrač, neokaljanog imena, prihvatljiv svima. Treba imati i podršku ostalih klupskih čelnika, treba znati plivati u valovitim maksimirskim vodama. I, istovremeno razumjeti Dinamo, znati nogomet... Nije lako! Dinamo, zasad, službeno nema sportskog direktora, no kako god se zvala ta funkcija, hoće li taj netko biti zadužen za sve sportske razine u klubu, od Škole do seniore, ili se samo baviti prvom momčadi i transferima, Dinamo takvog čovjeka dosta hitno treba. Iako se, moramo to naglasiti, o njemu nije razgovaralo na ovoj sjednici IO-a. Ima vremena, misle u Maksimiru, dok opet uđu u cajtnot!

Nedavno je odnekud došla informacija da je opet kandidat Stjepan Tomas, no, on je čovjek koji je već ranije bio Šimićev prijedlog i teško da bi bio opcija sad kad je Dario otišao. A čak i da je ovdje, nakon onog žestokog istupa poslije poraza od Dinama, kad je prozivao suce i kroz njih i Dinamo, sumnjamo da bi bio rado viđen u Maksimiru. Nema, nema puno imena, koja nam padaju napamet, ali, jedan čovjek jest, u nekoliko zadnjih javnih nastupa jasno poručio da bi se uhvatio posla i prihvatio posla kad bi ga pozvao 'njegov' Dinamo. Naravno, radi se o klupskoj legendi, čuvenom kapetanu, Velimiru Zajecu.

"Nisam predsjednički kandidat, premlad sam za tu ulogu. Ja bih mogao pomoći prvenstveno kao sportski direktor, pričao sam o tome i sa Šimićem, koji je u priču ušao s najboljim namjerama, ali se na početku malo pogubio.", iskreno je krajem kolovoza za Jutarnji list rekao Zajec, komentiravši već tada da je prijelazni rok odrađen dosta loše.

U kasnijim je izjavama pa i nedavno za Germanijak na Kup susretu u Ponikvama bez suzdržavanja dodao:

"Dinamo sam uvijek na raspolaganju, ako me pozove odazvat ću se!"

Približio se Zajec u zadnje vrijeme Dinamu, bio je ljetos u loži na proslavi naslova, bio je, eto, nedavno i u Gajnicama na Kupu. I mnogi to tumače kao njegovu želju da se vrati u Maksimir. Hoće li do toga doći, hoće li ga netko pozvati, hoće li on, doista, prihvatiti taj poziv i je li funkcija sportskog direktora, koja u današnjem nogomet brzo isiše energiju i potroši i mlađe ljude od Zeke, idealna za Zajeca? To su pitanja koja su sad aktualna, a odgovore moramo dobiti vrlo brzo. Jer, Dinamo je opet na početku, opet nema čistu i sređenu hijerarhiju u najvažnijem, sportskom segmentu kluba i treba mu čovjek više!

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Velimir ZajecDario ŠimićGNK DinamoMirko Barišić

Ostale Vijesti