Sasa Miljevic/PIXSELL
Sasa Miljevic/PIXSELL

Germanijak doznaje: Istra 1961 krade Farmaceutima standardnog prvotimca

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 07.06.21. | 09:35

Nekadašnji U-21 reprezentativac prošle je sezone za Slaven skupio 25 nastupa u 1. HNL, a prije osam godina ga je za milijun eura kupio klub iz Serie A.

Tomislav Stipić je preživio. Strateg Slaven Belupa ostaje na klupi momčadi iz Koprivnice i za sljedeću sezonu, ali iako je njegova momčad tek u predzadnjem kolu matematički osigurala ostanak u elitnom rangu hrvatskog nogometa, on je ostao na mjestu glavnog trenera i za sljedeću sezonu.

To da Stipić ostaje na klupi Farmaceuta mogli ste doznati baš na Germanijaku, a jednako tako upoznali smo vas i zašto je uprava tako odlučila.

No, njegov bi posao uskoro mogao postati još teži. Naime, klub su već napustila trojica, a blizu transfera u Zrinjski je i mladi napadač Miroslav Iličić koji je bio nezadovoljan minutažom prošle sezone. Ako ste mislili da je tu kraj – prevarili ste se.

Naime, kako doznaje Germanijak, redove Slaven Belupa uskoro bi trebao napustiti i Frano Mlinar. Nekadašnji U-21 reprezentativac koji je u ljeto 2013. godine prešao iz Inter Zaprešića u Udinese za milijun eura uskoro bi trebao postati novi igrač Istre 1961.

Mlinar je u Koprivnicu stigao prije godinu dana, baš iz 'svojeg' Intera nakon što Žuti nisu uspjeli izboriti ostanak u 1. HNL. Stipić je imao veliko povjerenje u Mlinara, njegove organizacijske kvalitete bile su iznimno važne za Farmaceute, ali on će uskoro Podravinu zamijeniti Istrom.

Kako doznajemo iz menadžerskih krugova, Mlinar je s Istrom 1961 dogovorio trogodišnji ugovor, a nakon što prođe liječničke preglede trebao bi staviti potpis na ugovor.

Baš kao i Slaven Belupo, Istra 1961 također zadnje vrijeme ima jako puno odlazaka, dok je rubrika dolasci zasad prazna. I jednoj i drugoj momčadi su potrebne promjene, ali odlazak Mlinara trebao bi biti popriličan udarac za Slaven budući da je gotovo pa sigurno da će klub u ovom prijelaznom roku napustiti i Nemanja Glavčić.


Tagovi

Frano MlinarSlaven BelupoIstra 1961Germanijak doznajenogometni transferitransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti