Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Tko želi biti milijunaš: Tomislav Stipić dobit će veliku odštetu u slučaju otkaza

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 21.05.21. | 17:27

Trener Farmaceuta u slučaju otkaza neće morati brinuti o računima…

Slaven Belupo je, teže od očekivanog, osigurao ostanak u 1. HNL prije posljednjeg prvenstvenog kola. Farmaceuti će u ogled protiv Varaždina ući poprilično rasterećeni, ali nema nikakve sumnje da će Tomislav Stipić ovu sezonu nastojati okončati pobjedom.

Njegova momčad ove je sezone igrala 'na mahove'. Na trenutak djeluju izvrsno, nakon toga neprepoznatljivo i jalovo, a činjenica da nikako nisu uspjeli uloviti kontinuitet vidi se i po tome da su ove sezone skupili uvjerljivo najviše remija. Njihova gol razlika nije najbolja (-18), ali iako je uprava kluba uoči ove sezone 'skresala' budžet za 30% posto, njihovo je mišljenje da je momčad i tako dovoljno kvalitetna da se svi u klubu 'ne tresu' oko ostanka u ligi do posljednjeg kola. Dobro, ili pretposljednjeg…

Stipić je na klupu Farmaceuta sjeo još u listopadu 2019. godine i slobodno se može reći – probudio Koprivnicu. Voljeli ga ili ne, svojim javnim istupima, stilom odijevanja, načinom komunikacije i svime ostalim bio je potpuno drugačiji od njegovih prethodnika. Mnogi su uvjerenja da je baš to trebalo maloj sredini kao što je Koprivnica, ali to nije najvažnije od svega.

Stipić je uspio ostvariti cilj, ostanak je izboren, ali… Uprava nije zadovoljna.

Posljednjih dana u medijima kruži priča kako je već poznato ime njegovog nasljednika te da će – osim glavnog trenera – čelni ljudi kluba napraviti promjene i u kancelariji. Spominjao se i Saša Bjelanović, ali izgleda kako će novi sportski direktor kluba postati Rajko Magić.

U slučaju da glasine postanu zbilja i da Krunoslav Rendulić od sljedeće sezone preuzme klupu Farmaceuta, Stipić ne treba previše očajavati. Naime, kako doznajemo iz izvora bliskih klubu, u slučaju da se klub ranije od dogovorenog (ljeto 2022.) zahvali svojem sadašnjem strategu na njegovim uslugama, klub mu je dužan isplatiti milijun kuna odštete.

Velik je to iznos za Slaven Belupo pa se tako odluka o mogućem otkazu i dalje 'važe'. U slučaju da Stipić sam 'digne sidro', čelnici kluba bi se spasili, ali takav ishod nije pretjerano realan.

Bilo kako bilo, Stipić će posljednju utakmicu ove sezone odigrati sutra u Koprivnici. Varaždinu trebaju sva tri boda pod svaku cijenu, Farmaceuti će igrati neopterećeni, a trener gostiju bi po završetku utakmice mogao dati naslutiti što planira po pitanju svoje budućnosti u klubu.


Tagovi

Tomislav StipićSlaven BelupoHNL

Ostale Vijesti