Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Ponajbolji igrač Varaždina na meti Istre 1961 i Zrinjskog

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 02.06.21. | 08:27

Ne tako davno igrao je trećeligaški nogomet, a kad je stigao u barokni grad, odmah je postao standardan prvotimac.

Teški dani u baroknom gradu. Nakon što klub nije uspio izboriti ostanak u najvišem rangu hrvatskog nogometa, postoji dobra šansa da sljedeće sezone ostanu bez velike većine igrača te da potpuno ispočetka krenu slagati momčad. Tko će ju slagati također se ne zna, jer Kastel je otišao, a o njegovoj zamjeni se ne priča…

Da cijeli kadar ostane na okupu, vjerojatno velika većina hrvatskih trenera ne bi imala ništa protiv pokušati izboriti povratak u 1. HNL. I vjerojatno bi u tome i uspjeli, jer u Varaždinu kvalitete ne manjka. Barem ne još nekih mjesec dana…

Bit će odlazaka, to je sigurno. Jorge Obregon je na meti Rijeke, baš kao i Marko Stolnik. Posavec navodno ima neke 'kombinacije' iz Mađarske, a sad se pojavila priča kako Igora Postonjskog žele Istra 1961 i Zrinjski.

Na prvu, mnogi će pomisliti 'što će vam veznjak koji je ispao iz lige', ali svako tko je gledao Varaždin u proljetnom dijelu sezone lako je uočio kako je velika većina opasnih akcija kretala baš od 26-godišnjaka iz Zaboka.

Postonjski je jedan od najboljih izvođača prekida u 1.HNL. Ima i topovski udarac, ali njegove nišanske sprave prošle sezone nisu bile dobro podešene pa je tako rubrika golovi ostala prazna. Da je riječ o kvalitetnom igraču, lako se prepozna.

Nekadašnji kapetan juniora Rijeke je prve seniorske minute zabilježio u HNK Gorici, dok je najveći trag ostavio u Interu čiji je član bio dvije i pol godine. U 1.HNL skupio je 122 nastupa, ali iako je njegov Varaždin ispao iz lige, ta bi se brojka mogla uskoro povećati.

Čelnici Istre 1961 u Postonjskom vide idealnu zamjenu za Dina Halilovića. Uostalom, u posljednjih nekoliko dana toliko je nogometaša napustilo Pulu da ih je teško sve nabrojati, a Jumić jako dobro zna da ako si ne želi dozvoliti istu situaciju kao ove sezone – a to je da do doslovno zadnje sekunde strijepi oko ostanka svoje momčadi u 1. HNL – da su pojačanja neophodna.

Postonjski uskoro postaje slobodan igrač, a osim Puljana rado bi ga u svojim redovima vidio i Zrinjski iz Mostara kojeg vodi Sergej Jakirović. Baš kao što je to slučaj kod Posavca, navodno je i pokoji mađarski klub 'bacio oko' 26-godišnjeg veznjaka, ali Istra 1961 i Zrinjski su u ovom trenutku puno realnije opcije.


Tagovi

Igor PostonjskiNK VaraždinVaraždinIstra 1961Danijel JumićJorge ObregonIvan PosavecZrinjskiSergej Jakirović

Ostale Vijesti