Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Germanijak doznaje: Brekalo sve dalje od Dinama, Fiorentina ne pristaje na uvjete kluba iz Maksimira!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 08.01.24. | 12:10

Dinamo traži postotak od idućeg transfera na što Fiorentina ne pristaje niti pod razno. U međuvremenu je stigla ponuda iz Španjolske...

Josip Brekalo neće biti u autobusu koji će klupski šofer Amalijo odvesti Dinamove vedete na pripreme u Rovinj. Puno se nagađalo, širio se optimizam ali on je očito bio na klimavim nogama.

Naime, kako Germanijak doznaje, Dinamo i Fiorentina u ovom trenutku su prilično udaljeni od realizacije posudbe hrvatskog reprezentativca. Problem je postotak od sljedećeg transfera na čemu inzistiraju u Maksimiru a što je nešto na što u Firenzi neće niti čuti. A novi trenutak je ponuda iz Španjolske koja je stigla u Firenzu što svakako komplicira situaciju.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Da ponovimo, Josip Brekalo želi doći u Dinamo. Iako ima izdašnije ponude iz Serie A, Turske, sada, eto, i iz Španjolske - Brekalo je u razgovoru s ljudima u Firenzi jasno dao do znanja kako je spreman odreći se dijela plaće kako bi se vratio u Maksimir gdje želi uzeti novi zalet za povratak u reprezentaciju i nastup na Euru ovoga ljeta.

Sergej Jakirović ne krije zadovoljstvo takvim eventualnim raspletom, navijački puk je oduševljen ali do realizacije će se ipak morati još malo pričekati. Ako uopće dođe do toga…

Saznajemo kako u Dinamu inzistiraju na određenom postotku od idućeg transfera Josipa Brekala. Argument koji imaju u Dinamu jest da oni nude reprezentativcu svoje resurse i poligon za novi uzlet. I to žele naplatiti u bliskoj budućnosti. Međutim, Fiorentina odbija i čuti taj uvjet. Oni su spremni prepustiti Brekala na šest mjeseci i ne žele imati nikakve financijske obaveze prema Dinamu. Ako se ne dogovore, spremni su krenuti u pregovore s drugim klubovima oko transfera.

Za to vrijeme, Brekalo je na “stand by” opciji, a dionice sve više rastu Arberu Hoxhi čija je realizacija transfera iz Slaven Belupa u Dinamo stavljena na čekanje dok se ne vidi konačan epilog povratka Brekala u Maksimir.



Tagovi

Josip BrekaloGNK DinamoFiorentinaZimski prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti