Valentina Giannettoni/IPA Sport
Valentina Giannettoni/IPA Sport

Brekalo je svima rekao da želi u Dinamo, povratak je sve bliže! No, još je problem Fiorentina...

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 04.01.24. | 08:15

U Maksimiru se nadaju da bi Brekalo mogao doći već prvih dana u Rovinj, no Talijani upozoravaju da bi se njegov odlazak iz Firence mogao oduljiti do kraja siječnja

U utorak je društvenim mrežama i navijačkim krugovima u Zagrebu prostrujila informacija da je Josip Brekalo potpisao za Dinamo! Da je sve riješeno i da Brekalo stiže u Maksimir. No, iako priča, definitivno, ide u tom smjeru, treba ipak stati na loptu i još malo pričekati s konačnim zaključcima.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dakle, situacija je ovakva; Josip Brekalo je uistinu sve bliže povratku u Maksimir! Dinamo je njegov prvi izbor, on se želi vratiti, mnogo radije bi u Dinamo nego u Bolognu, koja je druga opcija, a, kako doznajemo, Brekalo se spreman čak i odreći dijela plaće, ući u Dinamove gabarite i napraviti svoj dio posla da do povratka uistinu i dođe. Brekalo je i ljudima u Firenci rekao da želi u Dinamo i da bi volio da se postigne dogovor klubova, baš sve ide u smjeru konačnog dogovora i Brekalova dolaska na posudbu do kraja sezone. S opcijom otkupa ili ne, vidjet ćemo, u ovom trenutku bitno je dočekati ljeto s naslovom prvaka, Brekalu, pak, vratiti se u reprezentaciju... Znači, što se Brekala i Dinama tiče, tu ima sve manje prepreka, novac ne bi trebao biti problem. U Maksimiru vlada optimizam, mnogi vjeruju da bi Brekalo već idući tjedan mogao osvanuti u Rovinju i priključiti se pripremama momčadi Sergeja Jakirovića.

Ali, da sve ipak ne ide tako glatko, 'zaslužna' je Fiorentina. Trener Vincenzo Italiano je u problemima, ostao je bez čak trojice krilnih igrača. Ozlijedio se Nico Gonzalez, Kouame je otišao na Afrički kup nacija, a zadnji su pregledi otkrili da je i Sottil teže ozlijeđen i da će pauzirati nekoliko tjedana. Ostala je Fiorentina na dva krila, Johnatanu Ikoneu i Josipu Brekalu, upravo dvojici igrača, koji su na izlaznim vratima. Naravno, traže u Firenci nove igrače, svakodnevno se pojavi neka nova opcija i Fiorentina će do kraja prijelaznog roka sigurno pojačati te pozicije. No, dok se to ne dogodi...Pisali smo već da će Brekalo biti u momčadi u subotnjoj utakmici protiv Sassuola, ali, sad nije isključeno da će biti i u onoj sljedećoj, 9.siječnja u Kupu protiv Bologne. Baš je ta priča s Bolognom posebnom zanimljiva. Taj klub slovi kao druga opcija za Brekalovu posudbu, jedno vrijeme se pričalo i o razmjeni Brekalo-Karlsson, međutim, kako upravo slijedi taj dvoboj u Kupu, a istovremeno se dva kluba bore i za četvrto mjesto u Serie A, sve je manje izgleda da će Fiorentina i Bologna 'poslovati'. Zamislite da Brekalo ode u Bolognu, tamo proigra i Bologna preskoči Fiorentinu na ljestvici!? Neki talijanski mediji bliski Fiorentini sad tvrde da zbog cjelokupne situacije i kašnjenja s dovođenjem pojačanja, Brekalo neće napustiti Firencu prije kraja siječnja!

Stoga, Brekalov je dolazak u Maksimir sve realniji, sve izgledniji, ali još se nisu poklopili svi detalji, čeka se treća strana! Strpljen-spašen.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Josip BrekaloGNK DinamoSergej JakirovićFiorentina

Ostale Vijesti