Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Germanijak doznaje: Brekalo blizu Salernitane, ali još ima nade za Dinamo

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 14.01.24. | 14:30

Jedino što u ovom trenutku daje određenu nadu Dinamu jest velika želja Josipa Brekala da se vrati u Maksimir. Međutim, Dinamo mora olabaviti stavove i zavući ruku u blagajnu

Saga oko raspleta karijere Josipa Brekala dobila je novi čin, ne i posljednji. U borbu za reprezentativca Hrvatske uključila se Salernitana, posljednjeplasirana momčad Serie A koja bi ga htjela dovesti na posudbu do kraja sezone i spremna je investirati u Brekalovu plaću, ali i dodatno platiti Fiorentini za tih nekoliko mjeseci boravka u Salernu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Međutim, kako Germanijak doznaje, to ne znači da je Dinamo bez šanse. Ona je mala, ali još uvijek postoji. Josip Brekalo dao je do znanja da se želi vratiti u matični klub i zbog svoje želje spreman je odreći se pozamašnog dijela plaće. Ipak, problem je u tvrdom stavu Dinama da od Fiorentine ishodi i 15 posto budućeg transfera što je ljudima u Firenzi neprihvatljivo.

Podsjetimo, Dinamo je ušao u razgovore s prijedlogom da preuzmu pola plaće od Brekala i da dobe 15 posto od transfera. Pregovori se nisu istog trena prekinuli isključivo iz razloga velike želje obitelji Brekalo da se vrate u Dinamo. Tu je na scenu stupio reprezentativac koji je dogovorio svoje detalje. Fiorentina ne bi trebala ništa plaćati do ljeta, Brekalo bi dobivao plaću od Dinama po novim uvjetima koji su poprilično smanjeni od onog što mu garantira ugovor s Fiorentinom. Uvjet je bio da se Talijane zadovolji određenom odštetom koja bi bila simbolična, ne više od par stotina tisuća eura, što nije puno za takvog igrača. Dakako tu je još uvijek bio postotak od idućeg transfera od kojeg u Dinamu nisu odustajali. Međutim, u Maksimiru su bili tvrdi i emitirali su poruke kako nisu u stanju financijski obeštetiti Fiorentinu.

Pregovaralo se nekoliko dana, ali onda je Dinamo uzeo Arbera Hoxhu što su u Firenzi protumačili tako da prvak Hrvatske zapravo ima financijska sredstva. Potom se pojavila priča oko Besiktasa. Turci bi odmah uzeli Brekala, dali mu punu plaću, ali u ugovoru o posudbi inzistiraju na klauzuli o otkupu Brekalova ugovora na ljeto što Fiorentina ne pristaje. Jednostavno, ne žele ga prodati već posuditi do ljeta i u ovoj “pat poziciji” je Salernitana u najboljoj situaciji. Zapravo, jedino što Brekala još uvijek gura prema Dinamu je njegova velika želja da se vrati u Maksimir.

No, i Dinamu moraju malo olabaviti svoje stavove. Ne mogu baš dobiti besplatno igrača do ljeta i onda još očekivati postotak od iduće prodaje. Da su možda malo pričekali s objavom Hoxhe, imali bi dvojicu ozbiljnih igrača, možda i presudnih u borbi za naslov prvaka. Ovako još samo postoji nada, koja je na klimavim nogama. Jer, unatoč emociji Josipa Brekala, Fiorentina je ta koja odlučuje…



Tagovi

Josip BrekaloFiorentinaZimski prijelazni rok 2024.GNK DinamoBesiktas

Ostale Vijesti