Action Images / Steven Paston
Action Images / Steven Paston

Počinje prodaja ulaznica za Chelsea, cijene dosta skuplje nego za Milano i Salzburg

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 13.10.22. | 08:31

Dinamo je u 21. stoljeću šest puta gostovao u Londonu. No, posljednje pravo navijačko gostovanje imao je prije više od 14 godina...

Iako je Dinamo u utorak odigrao utakmicu četvrtog kola Lige prvaka protiv Red Bull Salzburga na Maksimiru, a plavi navijački puk s mislima je na poljudskom derbiju (21. listopada) te dvoboju petog kola protiv Milana, također na Maksimiru (25.listopada), danas kreće prodaja ulaznica za utakmicu Chelseaja i Dinama koji će se sučeliti u posljednjem kolu natjecanja 2. studenog u Londonu. Dinamo će na raspolaganje dobiti 2664 ulaznice za gostujući sektor kultnog Stamford Bridgea, a cijena ulaznice iznosit će 310 kuna, više nego ulaznice za utakmicu u Salzburgu (264 kune) i Milanu (oko 140 kuna).

S današnjim danom (četvrtak, 13. listopada) od 11 sati počinje prodaja ulaznica za vlasnike godišnjih ulaznica preko portala ulaznice.hr, a ako se sve ne rasprodaju do kraja radnog vremena, u petak (14. listopada) kreće slobodna prodaja ulaznica, također od 11 sati.

Za razliku od San Sira i Red Bull Arene, na kojima su Dinamovi navijači rasprodali gostujuće sektore, vidjet ćemo kakav će interes biti za posljednju utakmicu skupine koja možda, ako Dinamo izgubi od Milana, neće imati nikakvog rezultatskog značaja.

Osim što je putovanje u London uvjerljivo najskuplje, budući da se do Milana i Salzburga vrlo brzo moglo stići s autom, čak i odraditi gostovanje u jednom danu, Dinamo je u posljednjih 20 godina već šest puta gostovao u Londonu (a i hrvatska nogometna reprezentacija je u tekućem stoljeću bila česti gost britanske prijestolnice), te mnogom starijim ljubiteljima plave boje taj navijački 'skalp' više i nije toliko interesantan.

Međutim, prošlo gostovanje (West Ham), prije nešto manje od godinu dana, odradilo se pod teškim mjerama za suzbijanje koronavirusa, a na pretprošlom (Tottenham), u ožujku 2021., navijača nije niti bilo! Još jedno ranije gostovanje (Arsenal, 2015.) igralo se u 'crnim' vremenima po pitanju odnosa kluba i najžešćih Dinamovih navijača. Iako je na toj utakmici bilo dosta Dinamovih navijača i simpatizera, Bad Blue Boysi nisu putovali organizirano na tu utakmicu. Tako da su jedina prava 'navijačka' gostovanja Dinamovih navijača u Londonu bila 2002. protiv Fulhama, 2006. protiv Arsenala i posljednje, prije 14 godina, 2008. protiv Tottenhama

No, pametniji ćemo biti nakon današnjeg dana kada iz kluba dobijemo službenu informaciju koliko je godišnjaka kupilo papirić za ulazak na kultni Stamford Bridge. (nr)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Dinamo ZagrebChelseaLiga prvakaGNK Dinamo

Ostale Vijesti