REUTERS/Dylan Martinez
REUTERS/Dylan Martinez

Gazzetta u postavu prvenstva uvrstila dva Hrvata, 'iznenađenje' na lijevom krilu i čudan poredak u obrambenoj liniji

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 20.12.22. | 13:32

Kako to da nema nijednog Talijana u postavi? Ah, sad smo se sjetili…

Talijanska Gazzetta dello Sport objavila je svoju postavu SP-a u Kataru. Nakon Sky Sportsa i L'Équipea, još jedan eminentan sportski medij dao je svoj sud tko je za njih bio posebno dominantan u Kataru.

Očekivano, u momčadi je najviše Argentinaca, njih čak četiri, s tim da se mjesta za najboljeg mladog igrača turnira Enza Fernandeza ipak nije našlo kod Talijana. Isto tako, na mjestu lijevog beka, gdje su mnogi birali između Acuñe i Hernandeza (koji bi bio siguran izbor da nije napravio nepotreban jedanaesterac protiv Engleza te da u finalu nije u nekoliko navrata 'zaplivao' u nepoznato), su poprilično iznenadili svojim odabirom, naročito jer taj igrač nije igrao na toj poziciji, ali očito su procijenili da bi bilo nepravedno da ga se izostavi s popisa najboljih pa su mu malo 'promijenili' ulogu.

No, krenimo redom.

Na golu, Talijani su dali prednost Emilianu Martinezu u odnosu na Dominika Livakovića. Statistika im u tom slučaju nije puno značila, ali bilo bi zanimljivo vidjeti bi li isto odlučili da je primjerice na Livakovićevom mjestu Donnarumma. Ali, o tome što bi bilo, kad bi bilo, sad je nepotrebno.

U posljednjoj liniji imaju trojicu braniča. Desni je Argentinac Romero, središnji je Joško Gvardiol, dok je na mjestu lijevog stopera Dayot Upamecano. Maguirea su preskočili, baš kao i Saïssa, a odabir Upamecana zapravo je najveće iznenađenje. Ne može se reći da je branič Bayerna bio loš, štoviše, ali sveopći dojam je da je ipak bilo boljih od njega.

Na mjestu desnog krila je zacementiran, i to ne samo kod Gazzette, Sky Sportsa, L'Équipea ili nekog četvrtog, već svih koji su radili svoju postavu prvenstva, zvijezda Maroka Achraf Hakimi. Ako kojim slučajem naletite na nekoga tko se odlučio za drugu opciju, možda bi bilo pametnije da odmah kliknete 'x' u gornjem desnom kutu ekrana. Na lijevoj strani – iznenađenje! Cody Gakpo odigrao je sjajno, bio prvo ime Nizozemske, ali od onih koji veliku pažnju daju taktici da napadača prebace na mjesto lijevog wing backa, pa čak i za potrebe ove postave, je poprilično iznenađujuće. Izgleda kako je Gazzeta htjela nagraditi napadača PSV-a kojeg će već na zimu pokušati dovesti pola Europe…

U sredni vezne linije - Azzedine Ounahi i Luka Modrić. O Maestru ne treba trošiti riječi, da nije njega ne bi bilo ni brončane medalje za Vatrene, dok je Ounahi, uz reprezentativnog kolegu Amrabata, odigrao sjajan turnir te se njegovo uvrštavanje u najboljih 11 može shvatiti.

U vrhu napada, nema iznenađenja. Desno Messi, sredina Alvarez, a lijevo Mbappé. Njih trojica su također siguran odabir, odigrali su sjajan turnir te se tu nema što za dodati.

Talijanima, čija je reprezentacija aktualni prvak Europe, sigurno nije bilo jednostavno gledati ovaj SP u Kataru. Azzurri su uglavnom odlazili na Maldive, Sješele, Tahiti i Bali budući da se nisu plasirali među 32 najbolje reprezentacije svijeta, ali sve to će im sigurno biti dodatan motiv da SAD, Kanadu i Meksiko ni u kojem slučaju ne propuste.

Gazzettina postava SP-a u Kataru:

Martinez – Romero, Gvardiol, Upamecano – Hakimi, Ounahi, Modrić, Gakpo – Messi, Alvarez, Mbappé


(I.A.S.)


Tagovi

Gazzetta dello SportKatarKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.

Ostale Vijesti