REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

Gazzetta: "Rebić je superiorniji od Origija, on treba zamijeniti Girouda"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 07.03.23. | 09:37

Hrvatski napadač bit će Piolijeva karta spasa

Talijanska nogometna javnost je u brizi za Milan u Ligi prvaka kada je u pitanju uzvratna utakmica Lige prvaka protiv Tottenhama. Naime, u Londonu bi se Milan mogao pojaviti bez Oliviera Girouda i Brahima Diaza. Kako pojašnjava Gazzetta dello Sport, prvi je žrtva gripe, drugi se mora oporaviti od distorzije koja ga je spriječila da igra u Firenci, a danas su radili odvojeno od momčadi. Stoga Pioli nije siguran je li moguć ekstremni oporavak njegovih prvotimaca ili će morati izvući alternative.

Bude li potreban plan B, talijanski list tvrdi da će zamjena za Francuza biti ili Ante Rebić ili Origi, dok opcija De Ketelaere ostaje u drugom planu, s tim da najveću prednost daju Hrvatu.

"Čini se da je favorit Rebić, napadač sposoban dati dubinu, sposoban udariti u ponovnom startu i sa snagom i kontinuitetom superiornijim od druge dvojice. Ukratko, čini se da mu više odgovara bitka koja čeka Milan", kaže Gazzetta.

Tu je i pitanje Diaza.

"Ovdje sve izgleda jasnije s izrazitim favoritom: Radetom Krunićem. 29-godišnji Bosanac trebao bi biti iza prvog napadača, u liniji s Leaom, ali s vrlo različitim zadacima, više zatvaranja i zadržavanja, za robusnu i brzu sredinu. Alternativa se zove Saelemaekers s više-manje istim isporukama. Postoji i treća opcija, De Ketelaere, ali se čini dosta nerealnom." (eg)


Tagovi

Ante RebićGazzetta dello SportMilanLiga prvakaTottenham

Ostale Vijesti