Reuters/John Sibley
Reuters/John Sibley

Potter uoči uzvrata s Terzićem: „Pritisak je uvijek dobrodošao, a Borussia je vrhunski suparnik u fantastičnoj formi“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 06.03.23. | 22:02

Održane su konferencije za medije u Londonu uoči uzvrata Chelsea – Borussia Dortmund

U utorak su na rasporedu prva dva uzvratna susreta osmine finala nogometne Lige prvaka. Chelsea će nakon minimalnog poraza u Dortmundu (0:1), u Londonu ugostiti Borussiju, dok će Benfica gostujuću pobjedu (2:0) protiv Club Bruggea pokušati potvrditi u Lisabonu.

Chelseaju u Premier ligi ne cvjetaju ruže, momčad sa Stamford Bridgea je na razočaravajućem desetom mjestu s 34 boda, 11 manje od četvrtoplasiranog Tottenhama koji drži zadnju poziciju za Ligu prvaka. Plasman u četvrtfinale Lige prvaka stoga bi zasigurno popravio dojam londonske momčadi.

„U položaju u kojem se nalazimo pritisak je uvijek dobrodošao, kad se borite za plasman među osam najboljih u Ligi prvaka znači da ste u odličnoj situaciji. Razmišljam samo o tome koliko je važno za momčad i klub da se plasiramo u četvrtfinale. Igramo protiv sjajne momčadi i to je veliki izazov, a istovremeno imamo i veliku šansu. Dat ćemo sve od sebe“, rekao je na konferenciji za medijie dan prije uzvratne utakimice trener Chelseaja Graham Potter.

„Velika je to utakmica, bit će posebna večer na Stamford Bridgeu i veselimo se tome. Razmišljamo pozitivno i pokušat ćemo pobijediti. Borussia je sjajna momčad, vrhunski suparnik i u fantastičnoj formi“, dodao je strateg Bluesa.

Susret je najavio i napadač Chelseaja Joao Felix.

„Moramo uživati i pobijediti. Naša razina samopouzdanja i pozornosti je vrlo visoka jer jednostavno moramo pobijediti. Tu sam da igram i da pomognem momčadi i i klubu da osvaja trofeje. Kad sam napustio Atletico, bilo je to dobro i za mene i za klub. Bio je to savršen dogovor, probati nešto drugačije i sretan sam u Chelseaju“, rekao je Portugalac.

Borussia je u Bundesligi na drugoj poziciji s istim brojem bodova kao i vodeći Bayern, protiv Chelseaja lovi četvrtfinale Lige prvaka, a četvrtfinale je već izborila u Njemačkom kupu. Odlični su to rezulati za momčad koju vodi Edin Terzić.

 „Nakon ove utakmice, želimo biti među osam najuspješnijih ove sezone“, poručio je strateg njemačke momčadi.

„Naporno smo radili da bismo došli tu gdje smo sada. Nismo bili zadovoljni prvim dijelom sezone. Borimo se kao momčad, to smo i pokazali u proteklih nekoliko tjedana“, poručio je Borussijin veznjak Emre Can. (G)



Tagovi

ChelseaBorussia DortmundLiga prvakaGraham PotterJoao FelixEdin TerzićEmre Can

Ostale Vijesti