TV Barcelona/Screenshoot
TV Barcelona/Screenshoot

Faye oduševio Xavija i osigurao si vizu za SAD, citira se i Toplak!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 19.07.23. | 08:00

Donedavni branič Kustošije okupirao je medije koji prate pripreme Barcelone

Donedavni branič Kustošije Mikayil Faye koji je ovoga ljeta u pomalo senzacionalnom transferu otišao u redove Barcelone, očito je uvjerio trenera Xavija u svoje sposobnosti jer je osigurao vizu za nastavak priprema koje će španjolski velikan imati u Sjedinjenim Američkim Državama.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Faye je ovih dana prilično okupirao medije koji prate Barcelonu. Posvetili su mu znatan prostor. Citirao se Samir Toplak i njegova rečenica da “nikada nije trenirao boljeg igrača na toj poziciji”.

Doduše, malo su Španjolci “posolili” pa su tu rečenicu koju je inače dao Germanijaku malo modificirali te je preveli na način: “On je jedan od dvojice najboljih igrača koje sam trenirao”. Naime, drugi je prema njihovoj priči Joško Gvardiol iako Toplak zapravo nikada nije trenirao hrvatskog reprezentativca.

Kako bilo, Faye se odlično snašao u novom okruženju gdje igra u posljednjoj liniji u tandemu s Ronaldom Arujom. Izvjestitelji koji prate treninge Barcelone iznenađeni su brzinom adaptacije kod ovog 17-godišnjaka koji je impresionirao fizičkom spremom i dobrom kontrolom lopte.

Prema našim informacijama, Faye je bio predviđen da odradi početni dio priprema s prvom momčadi, dok je odlazak u SAD ovisio o dojmu koji ostavi na trenera Xavija. Očito je on jako dobar s obzirom na to da nastavlja dalje s pripremama za novu sezonu.

Dobra je to vijest i za Kustošiju kojoj oko 3,5 milijuna eura odštete (1,5 su dobili nakon realizacije potpisa) ovisi o bonusima koje Faye tek treba ispuniti. Kako su stvari krenule, čini se da bi Kustošija mogla biti uvjerljivo najbogatiji hrvatski trećeligaš…



Tagovi

Mikayil FayeKustošijaBarcelonaLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti