Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Drmić je 'na ledu', gotovo otpisan! Je li vrijeme za igrača koji je u tri godine zabio više od 100 golova?

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 30.10.23. | 11:25

Napadač, koji je proteklog tjedna čak četiri puta tresao mreže, još uvijek igra za juniore, dok Jakirović grčevito traži strijelca. Možda bi trebao dobiti šansu

Utakmica protiv Lokomotive, u kojoj je Dinamo slavio 2-1 golovima u 94. i 97.minuti, nije Sergeju Jakiroviću donijela odgovor na jedno od najvažnijih pitanja; tko treba biti prva Dinamova špica dok nema Petkovića? Sandro Kulenović igrao je od prve minute i opet nije pokazao ništa, bio je potpuno bezopasan. Ušao je umjesto njega Mahir Emreli, ali nije ni on bio nešto posebno nadahnut, blago rečeno. Igra Azer stalno toplo-hladno, rijetko će odigrati dvije utakmice zaredom na višoj razini, a to sigurno nije dovoljno za Dinamove ambicije. I, dok se ne vrati Bruno Petković, Jakirović, očito, neće riješiti taj problem i pronaći odgovor na spomenuto pitanje.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

A Josip Drmić je - 'na ledu'! Sergej Jakirović nije ga protiv Lokomotive stavio niti u zapisnik, kao niti francuskog stopera Maximea Bernauera. I dok za Bernauera to i nije ništa čudno, njegove kvalitete od prvog su dana 'rubne', izostavljanje Drmića ipak je svojevrsno iznenađenje. U trenucima kad Jakirović doista nema boljih rješenja, odrekao se napadača, koji ipak može donijeti određen broj golova. No, kako doznajemo, Drmić je trenutno u puno težoj situaciji od Bernauera. Francuz bi i mogao dobiti još koju priliku, a Drmića je Jakirović, praktički, otpisao. Nije još bivši švicarski reprezentativac u statusu Bohdana Mihajličenka, na kojega se više uopće ne računa, možda tu i tamo još i bude u momčadi, međutim, Dinamov ga trener očito više ne vidi u ozbiljnijoj ulozi. Drmiću ugovor istječe na ljeto iduće godine, klub mu novi sigurno neće ponuditi, a upitno je i hoće li ostati u Maksimiru do kraja ugovora ili će otići već na zimu. Gdje se i kako zamjerio Jakiroviću i odjednom izgubio mjesto i među 23 igrača, zasad nismo doznali, ali očito je negdje stao treneru na žulj.

Istovremeno, jedan je mladić proteklog tjedna zabio čak četiri pogotka u dvije utakmice. Riječ je o Zlatanu Košćeviću, 18-godišnjem napadaču juniorske Dinamove momčadi. Prvo je zabio dva gola u Youth ligi protiv Basaksehira u pobjedi 3-1 u Istanbulu, a onda još dva Lokomotivi u derbiju juniorske NL. Dinamo je slavio 4-3 i preuzeo vrh. Zlatan Košćević je, kaže statistika, u protekle tri godine za Dinamove kadete i juniore te različite reprezentativne selekcije zabio više od 100 golova! Zaustavio se trenutno na 106 samo u Dinamovom dresu, a s devet je golova i prvi strijelac juniorske lige. Košćević će u veljači iduće godine napuniti 19 godina, znači, nije više klinac, koji tek treba čekati svoju šansu, već je u dobi kad njegovi vršnjaci u Europi dobivaju ozbiljnu priliku u seniorskom nogometu. Košćević, dakle, još uvijek igra za juniore.

Hoće li Dinamov Zlatan jednog dana biti golgeter vrhunskih performansi i velikih brojki? Kako će se snaći u seniorskom nogometu kad jednom dobije šansu, hoće li nastaviti zabijati kao na traci ili će na toj razini ipak biti manje ubojit? Odgovore na ta pitanja, naravno, ne možemo unaprijed znati, ali logika govori da bi Košćević trebao dobiti priliku i u prvoj momčadi. Ne pamtimo da je Dinamo nakon Andreja Kramarića proizveo pravog golgetera, strijelca, to je godinama boljka Dinamove škole, a znamo da u aktualnom kadru Sergej Jakirović nije pronašao pravo rješenje. Bilo bi normalno kad bi Zlatan Košćević malo-pomalo ulazio u prvu momčad, barem trenirao s Ademijem i društvom, dobivao poneku minutu. Ili, konkretno, očekivalo bi se da Jakirović Košćevića povede u srijedu u Oriovac na Kup susret protiv Oriolika, kao što su protiv Ponikva igrali neki drugi juniori, poput Vrbančića. Međutim, u Maksimiru su procijenili da im je važniji stanoviti Premier League International kup, natjecanje na kojem juniori igraju protiv engleskih U23 momčadi. U utorak igraju protiv Chelseaja, što jest svojevrsna prilika da Dinamo svoje mladiće pokaže u izlogu, međutim, što igrački on dobivaju tom utakmicom? Osim što će u tjedan dana na juniorskoj razini odigrati tri utakmice, uz dva putovanja, do Istanbula i Londona, bez odmora i pravog treninga.

Možda bi bilo više smisla da su Košćević i još dva-tri njegova suigrača iz juniora s prvom momčadi otišli u Oriovac i odigrali poneku minutu za seniore. Vrijeme im je, ulaze sve više u ozbiljne nogometne godine, a Dinamo mora misliti na svoju blisku budućnost. Košćević je najbolji golgeter, kojega je Dinamo imao zadnjih o-ho-ho godina u svojoj Školi i treba ga ubaciti u 'stroj'. Da se vidi jest ili nije klasa za ozbiljne stvari! Nema se više što čekati, kakav Premier League kup!?



Tagovi

Zlatan KošćevićGNK DinamoSergej JakirovićJosip DrmićHNL

Ostale Vijesti