Josip Regovic/PIXSELL
Josip Regovic/PIXSELL

Div iz predgrađa živi vječno: Juniore testira Šahtar, seniori će startati od petog ranga, klupske legende vode mladež

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 05.08.22. | 09:33

Novi predsjednik Lovro Benčević polako, ali sigurno ustrojava klub koji je na novom početku i planira se dignuti poput Feniksa

Zaprešićki nogometni klub koji se odnedavna ponovno zove Inker, iako više nema veze s istoimenom tvornicom keramike, priprema se za start nove sezone u kojoj neće imati seniorski pogon, ali zato će se svaka u svom rangu natjecati momčadi iz mnogobrojne klupske Škole mladeži. Jedini prvoligaši bit će juniori.

Nakon stečaja Intera otišao je i dugogodišnji prvi čovjek kluba Branko Laljak, a novi predsjednik kluba je Lovro Benčević, nekadašnji kuglač koji je sa Zaprešićem osvojio Ligu prvaka i Svjetski kup 2018., te Europski kup godinu dana ranije. Benčević je danas i trener prve kuglačke momčadi Zaprešića. No, za Sportske novosti je dugogodišnjem kroničaru zaprešićkog kluba, vrsnom sportskom novinaru Ivici Pezelju govorio samo o nogometu, dakako.

“Još smo u fazi organizacije novog kluba. Do kraja kolovoza ćemo steći jasnu sliku o broju selekcija koje ćemo imati, odnosno koliko će ukupno djece biti u Inkerovoj školi. Sigurno je da ćemo u svakoj uzrasnoj kategoriji imati prvu momčad, a želimo u što više njih imati i drugi sastav. Drago nam je što smo zadržali glavninu trenerskog kadra na kojemu je sada ozbiljan rad”, ističe Benčević.

Juniorima prvenstvo počinje već 13. kolovoza, a 9. kolovoza odigrat će ‘generalku’ protiv vršnjaka Šahtara, koji su se u Hrvatskoj sklonili od rata u Ukrajini. Što se, pak, formiranja seniorske momčadi tiče, novi čelnik zaprešićkog kluba kaže:

“Radit ćemo na tome, jer za sezonu 2023./24. želimo imati seniorski sastav koji bi u najvećoj mjeri bio formiran od naših izlaznih juniora. Seniori bi startali igranjem u petom rangu natjecanja”, otkriva Benčević.

Podsjećamo, voditelj Inkerove Škole mladeži je Ernad Skulić, nekadašnji suigrač Luke Modrića i Vedrana Ćorluke u Inter-Zaprešiću. Juniore, pak, vodi Tomislav Gondžić, nekadašnja velika Dinamova nada, zapamćena po pobjedonosnom pogotku Hajduku za 3:2 ujesen 2000. godine. Lani je Gondžić bio asistent treneru prve momčadi Borimiru Perkoviću, a ovo mu je prvi ozbiljni samostalni posao.

“Iza nas su tri tjedna priprema, dvije odigrane utakmice. Odigrat ćemo još tri pripremne, a uigravat ćemo se i u prvim prvenstvenim kolima. Nadam se da ćemo se dodatno osnažiti, želim što veću konkurenciju u momčadi. Ne namjeravamo se zadovoljiti borbom za ostanak u Prvoj juniorskoj ligi”, naglašava Gondžić.

Pioniri i kadeti prošle su sezone ispali iz najvišeg ranga, zato je svima u zaprešićkom klubu stalo da se barem juniori održe, da bude što većem broju ljudi vidljivo da Inker živi.

Kadete vodi iskusni trener Zlatko Lučan, natjecat će se u ligi Središta Zagreb. Starije pionire vodi Tomislav Mazalović, legenda zaprešićkog nogometnog travnjaka, kako ističe Pezelj, koji će paralelno igrati za Gaj iz Mača. Mlađe pionire trenira Mario Kuš, još jedan bivši igrač kluba, ali za ljubitelje kvizova, i član Dinamove (Croatijine) momčadi koja je bila prvak 1993. Limače će voditi Ivan Šarčević, a Prstiće Ninoslav Kordić, obojica iskusni u radu s djecom. Dodajmo i da će sve vratare u klubu trenirati Dragutin Pavalić. (nl)



Tagovi

Inter ZaprešićInkerLovro BenčevićErnad SkulićTomislav GondžićZlatko LučanTomislav Mazalović

Ostale Vijesti