Josip Regović/Pixsell
Josip Regović/Pixsell

Agonija Diva iz predgrađa: Nema trenera, nema igrača, ne pojavi li se investitor, Inter će odustati od Prve NL!?

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 05.07.22. | 15:50

Trenutno Inter-Zaprešić ima samo četiri ili pet igrača pod ugovorom, ali i oni traže izlaz. Ne zna se kad počinju pripreme, ne bude li novca, moguće je da Inter u sezonu krene s juniorima ili da ne krene uopće

Idućih nekoliko dana je ključno. Možda već danas, ili sutra, do kraja tjedna? A onda, tko zna, moguć je i najcrnji scenarij…Tako živi zaprešićki Inter, na 30-godišnjicu svoje najvećeg uspjeha, osvajanja Kupa, klubu prijeti stečaj i nestajanje s ozbiljne nogometne scene. Iako je Inter dobio licencu za igranje u drugoligaškom društvu (Prva nogometna liga), lako je moguće da Žuti neće krenuti u sezonu, da će prije početka natjecanja potpisati kapitulaciju.

Naime, situacija je u ovom trenutku alarmantna. Gotovo svi igrači koji su bili pod ugovorom s Interom napustili su klub, ostalo je u svlačionici još četiri ili pet profesionalaca, ali i oni traže nova rješenja, žele napustiti broj koji tone. Jer, novca nema, plaće i ugovori kasne mjesecima, tu i tamo tek ponešto 'kapne'. Trenutno, prva momčad nema ni trenera, dok je većina klubova iz istog ranga natjecanja već krenula s pripremama, ili će krenuti ovih dana, u Inter se ne zna kad počinju pripreme, niti tko bi se od igrača trebao odazvati. Spas bi mogao donijeti neki novi investitor, o čemu se u Zaprešiću ponovno šuška, no, više nema vremena za dugoročna rješenja, već taj treba u blagajnu doći odmah!

U roku nekoliko dana sve se treba riješiti, navodno opet postoji neko rješenje na vidiku, međutim, toliko su puta već razni ulagači bili blizu 'predgrađa' i nije se dogodilo ništa posebno, Inter je tonuo sve dublje u glib. Ne pojavi li se idućih dana neka financijska injekcija…Teško je na to uopće pomisliti, ali, da, Inter bi mogao odustati od Prve nogometne lige, otići u amaterizam ili potpuno nestati. Što bi, dakako, dosta naštetilo i regularnosti sezone, prve u kojoj će drugi rang klupskog nogometa u Hrvatskoj imati 12 klubova, u kojoj se želi podići ta Prva nogometna liga na veću razinu, stiže i novac od tv-prava.

Što bi se dogodilo u tom slučaju? Bi li liga bila krnja, s 11 klubova ili bi netko novi uletio na Interovo mjesto? Možda Croatia iz Zmijavaca koja je bila prva ispod crte na ljestvici u prošloj sezoni? To su već teme o kojima se priča u nogometnim krugovima, što znači da se svi pripremaju za mogući najgori scenarij. Vatrogasno rješenje o kojemu se također priča bilo bi da u sezonu krenu juniori i kadeti, da Inter pokuša barem do kraja kolovoza riješiti problem i dovesti igrače, da ti mladi igrači popune veliku rupu u seniorskoj momčadi, međutim, pitanje je koliko će i to biti izvedivo. Naime, zbog određenih dugova Inter sad i da hoće ne može dovesti nove igrače!

Ipak, svi se još uvijek nadaju da će Inter nekako preskočiti i ovu prepreku, u zadnji tren, pet do ponoći izvući se iz ponora. Iako je optimista sve manje, vjerojatno je i Branko Laljak, čovjek koji je obilježio zadnja desetljeća Intera, gubi snagu i elan u traženju rješenja, iako smo isto tako čuli da ne želi odustati do zadnjeg trena.

Interovi problemi počeli su prije dvije godine, upravo negdje u vrijeme korone. Tadašnji ulagači, među kojima se isturilo ime Velibora Kvrgića, odlučili su napustiti klub, stigla je potom i Fifina suspenzija zbog duga bugarskom nogometašu Borislavu Conevu i otad Zaprešićani stalno plešu po rubu, traže nove investitore i nadaju se boljim danima. Na korak do rješenja stigli su ovog ljeta, kad je 'pao' dogovor s Dinamom, Inter je trebao postati filijala Modrih. Dinamo je u Interu vidio zamjenu za svoju drugu momčad, koja više ne može igrati u drugom rangu natjecanja, na klupu je trebao sjesti Damir Krznar, s njim bi došlo i osam do 10 Dinamovih igrača, koji bi se u Interu nogometno razvijali. Taj bi 'deal' dodatno rasteretio Interovu blagajnu, pričalo se da je hrvatski prvak bio spreman pokriti i dio duga, uglavnom, Inter bi se spasio i nastavio natjecanje.

No, kad je Dinamo iznenada odustao, nekadašnji Div iz predgrađa opet se našao u teškoj situaciji. Koja je svakom danom sve teža, sve je manje igrača u Zaprešiću, čeka se svojevrsno čudo. Kisik koji bi produljio život tom simpatičnom i nekad uspješnom klubu. Hoće li se pronaći ulagač kojiće udahnuti novi život Žutima, skinuti ih s respiratora? Tik-tak…


Tagovi

Inter ZaprešićPrva nogometna liga

Ostale Vijesti