Branko Laljak (u sredini) još vjeruje u spas Intera  Sanjin Strukić/Pixsell
Branko Laljak (u sredini) još vjeruje u spas Intera Sanjin Strukić/Pixsell

Laljak za Germanijak: "Inter kreće u sezonu s juniorima, ali ako ne nađemo ulagača, to će biti kraj"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 08.07.22. | 07:19

Iako se u nogometnim krugovima pojavila informacija da je zaprešićki klub potpisao kapitulaciju i odlazi u stečaj, alfa i omega Intera još se nada sretnom rješenju, iako je svjestan da je crni scenarij vrlo realna opcija

Inter je na aparatima, ali još diše. Usporeno diše i krvna slika mu nije dobra, no, službeno proglasiti još nije opcija. Tijekom četvrtka Zagrebom se proširila vijest da je zaprešićki klub, trenutno član Prve NL, a nekad i slavni Div iz predgrađa, izgubio bitku s dugovima i nedostatkom novca i proglasio stečaj. I neće u novoj sezoni igrati u drugom rangu hrvatskog nogometa. Pisali smo već neki dan o agoniji Intera, o tome da klub nema niti trenera, igrače, nije počeo pripreme i da je samo pitanje trenutka kad će i formalno postati 'mrtav', sad je stigla informacija da je 'game over', da je potpisana kapitulacija. Međutim, Branko Laljak, alfa i omega Intera, još uvijek se ne predaje. I premda se u glasu osjeti tuga, razočaranje, možda i ljutnja, ne misli još zapečatiti sudbinu kluba.

„Situacija jest alarmantna, teška, ali još se nadamo, još smo živi. Ono što vam sad mogu reći jest da dolazimo danas na izvlačenje parova za novu sezonu i planiramo idući tjedan započeti s pripremama.“, poručuje Laljak i otkriva aktualno stanje u klubu.

„Krenut ćemo s onime što imamo. A to je šest-sedam igrača pod ugovorom, ostalo su juniori. Oni će na pripreme, vodit će ih juniorski trener Ernad Skulić. No, jasno je svima da moramo naći neku opciju, nekog investitora, moramo pronaći izlaz iz blokad, u protivnom morat ćemo se pomiriti s najcrnjim scenarijem. Pod blokadom smo, ne možemo dovoditi igrače, bude li i dalje tako, nećemo moći igrati“, svjestan je Laljak da klubu prijeti tužan kraj.

A investitori su stalno negdje iza ugla, nadomak ulaska u klub, no, nikako da i uđu u Inter i pokrenu klub, koji ove godine obilježava 30.obljetnicu osvajanja Hrvatskog kupa.

„Jednog ću dana ispričati što nam se sve dogodilo i što nas je sve dovelo u ovakvu situaciji. To je teško i povjerovati. Mi smo dužni Conevu i Serderovu 250 tisuća eura, iako su ugovori s njima raskinuti na njihov zahtjev, a HNS rekao da je sve po propisima i da nismo ništa dužni, FIFa i UEFA dali su drugačiji pravorijek. Došla je i pandemija koja nas je dodatno uništila, a na kraju još i ova priča s Dinamom, koja nas je potpuno zakucala.“

Da podsjetimo, Inter je trebao postati Dinamova filijala, Modri bi u Zaprešić poslali trenera Krznara i desetak igrača na dvojnu registraciju, što bi sigurno olakšalo život Žutima i udahnulo im kisik. Ali, kad je sve već bilo gotovo i dogovoreno, Dinamo je odustao od te opcije.

„Dinamo nam je, nažalost, napravio medvjeđu uslugu. Jer, kad smo se dogovorili s Dinamom, stopirali smo sve ostale razgovore s potencijalnim ulagačima, odustali od nekih planova. A onda je Dinamo odustao od Intera i ostavio nas u teškom stanju. Naravno, nije Dinamo kriv za naše probleme i naše dugove, ali ta nas je priča gurnula u još veći ponor.“

Ipak, iako se u Laljkovim riječima osjeća da i sam polako gubi nadu, on ne želi odustati, vjeruje da još postoji rješenje.

„Razgovaramo s nekim ljudima, vidjet ćemo hoćemo li se dogovoriti, hoće li uložiti u Inter. No, nismo ni s kim ništa još dogovorili i tkogod nam se javi, tkogod ima želju i ideju pomoći Interu, neka se javi, ja još vjerujem da možemo iz ove situacije izići živi, da klub može preživjeti. Nije lako, nije jednostavno, no, mi u sezonu krećemo, nadajući se da će se ipak nešto pokrenuti“, zaključio je Laljak.


Tagovi

Inter ZaprešićPrva nogometna liga

Ostale Vijesti